Lokalarkivet

Odsherred Lokalarkivs samlinger finder ud på Vig Bibliotek. Telefon: 5966 5000. Email: biblioteket@odsherred.dk

Her finder du:

  • en stor billedsamling (over 40.000 fotos) af landskaber, virksomheder,foreninger, personer, bygninger og begivenheder.
  • en samling af arkivalier (originaldokumenter). Denne består bl.a af regnskaber og beslutningsprotokoller fra partier, foreninger  og virksomheder, ejendoms- og forsikringsprotokoller, private arkiver med personlige papirer, breve, skudsmålsbøger og meget mere.
  • en lokalhistorisk håndbogssamling hvor vi forsøger at samle alle bøger, der omhandler Odsherred eller kan bruges til at søge oplysninger om personer, organisationer, steder m.m. i Odsherred gennem tiderne. Samlingen omfatter også generelle opslagsværker, som er med til at belyse de historiske perioder, Odsherreds historie også er en del af. 
  • lokale foreningers medlemsblade.
  • En avissamling omfattende aviser, der er blevet udgivet i Odsherred eller dækker Odsherred.
  • mikrofilmede kopier af arkivalier, som findes i Statens Arkiver, f.eks. kirkebøger, folketællinger og fæsteprotokoller.
     

Arkivets materialer kan ikke lånes - men kan kun benyttes på stedet. En del bøger og videoer med lokalhistorisk indhold findes dog også i bibliotekets udlånssamling - og kan lånes derfra.
Materialer, som ikke kan hjemlånes, vil vi i mange tilfælde hjælpe dig til at få i kopi (enten elektronisk eller på papir).

NB. Ønskes materiale fra Gl. Dragsholm og Gl. Nykøbing-Rørvig Kommuner skal der bestilles tid i forvejen, da disse materialer skal fremskaffes fra fjernarkiv.

Adresse og åbningstider:

Vig Bibliotek
Ravnsbjergvej 23 A
4560 Vig

Efter aftale.