Arkiv.dk og Billedgalleriet

Arkiv.dk og Billedgalleriet er digitale søgesider.

Arkiv.dk

Arkiv.dk er en fælles søgeside for alle lokalarkiver, der er skabt af Sammenslutningen af Lokalarkiver, SLA.

Sådan søger du:

For at søge i samlingerne, klik på arkiv.dk, og skriv dit søgeord i søgefeltet. Hvis du fx skriver "Odsherreds Jernbane" i søgefeltet får du pt (maj 2019) 126 resultater. Det er både arkivalier, aviser/artikler, bøger og (især) billeder, fra forskellige arkiver. Du kan så klikke videre og se, hvad hver enkelt post indeholder.  Klikker du fx på post nr. 3, A1305, får du mere at vide om, hvad netop denne arkivaliesamling indeholder. Ser det interessant ud, kan du klikke på knappen "kontakt arkivet", og spørge yderligere ind til det eller aftale et besøg, så du kan komme forbi og se det ved selvsyn.

Du kan komme ind på Arkiv.dk via dette link: Arkiv.dk

Selvom rigtig mange af arkivets arkivalier er registreret i Arkibas, er der stadig store dele af samlingerne, som endnu ikke er med. Det betyder, at du i øjeblikket kun søger i en del af arkivets materialer. Finder du ikke det, du søger, er du velkommen til at bede os lave en mere grundig efterlysning af materialer.

Johannes Nielsens orkester

Billedgalleriet

Er det særligt fotos, du er på jagt efter, anbefaler vi at bruge Billedgalleriet. Her har Odsherred Lokalarkiv lagt en stor del af arkivets billeder på nettet til fri afbenyttelse. Du kan finde over 11.000 fotos i lokalarkivets billedgalleri. Fra galleriet kan der downloades i bedre kvalitet end fra Arkiv.

Find Billedgalleriet her.