Lykken er ...
Lykken er ...

LYKKEN ER …

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.11.19
… nyvasket sengetøj, en stabil indkomst eller et kram fra en, du elsker. Lykken findes i mange størrelser og afskygninger. Vi stiller skarpt på lykken i februar måned, vores temamåned, og spørger os selv, dig og Odsherred, hvad lykken er?

Lykken er stor og bred og svær at sætte på formel. Det kan være det der korte øjeblik af lykke, den sanselige lykke, når du hører, smager eller ser noget særligt dejligt. Eller den brede lykke, den lykke du oplever, fordi du er tilfreds i dit liv, fordi du har gode venner, familie og et godt arbejde.

Studier viser, at folk på landet er lykkeligere end dem i byen. Men hvorfor? Vi måler temperaturen på lykken i Odsherred – er vi lykkelige? Og vi ser nærmere på lykkens modsætning – ulykken, melankolien, længslen – kan vi være lykkelige uden den? Eller kan vi finde lykken, hvis vi søger væk fra det hele og søger det simple liv, de simple glæder, søger ind i os selv?

Vi inviterer forfattere, musikere, professorer og livskunstnere til at gøre os klogere på lykken. Vi vil diskutere og holde et spejl op, der kan vække til eftertanke og refleksion. Vi vil ”ryste posen” og forhåbentlig skabe nye tanker om det gode liv og få lykken lidt tættere på os alle sammen.

Lykkelig i Odsherred i PAKHUSgalleriet

I PAKHUSgalleriet i Nykøbing er der løbende udstillinger, og i februar måned er der udstilling om lykken i Odsherred. Vi undersøger, hvad lykken er i Odsherred, og vi har brug for din hjælp. Svar på fire korte spørgsmål og få taget dit billede på biblioteket i Nykøbing tirsdag d. 7. januar fra 15-17 eller onsdag d. 8. januar fra 10-12. For de hurtige tager det ikke mere end 5 minutter. Dit billede og dine svar bliver del af en omfattende udstilling i PAKHUSgalleriet med foto-portrætter af 150 odsinger og deres bud på, hvad lykken er.

Vi sørger for god stemning, noget mundgodt og en kop kaffe til alle, der kommer for at være med. Du er velkommen til at blive så længe, du vil, men du behøver kun at blive i den tid, det tager at svare på spørgsmål og få taget billede. Du kan komme, lige når det passer dig i løbet af de to afsatte timer. Vi glæder os til at se dig.