Om dette arrangement

Tid
(I åbningstiden)
Pris
Gratis
Bibliotek
Udstilling

Udstilling: det NØGNE menneske

18.05.19 - 15.06.19
Oplev kunstnergruppen "det NØGNE menneske" i PAKHUSgalleriet.

Fra maj til juni er der mulighed for at opleve en temaudstilling med kunstnergruppen "det NØGNE menneske". Udstillingen, der både rummer foto, maleri, litografi og skulptur, viser ni kunstneres meget forskellige syn på menneskekroppen ud fra forskellige tolkninger og overbevisninger.

Se galleriets åbningstider her

Kroppen har gennem hele menneskets historie været omdrejningspunktet for vores forståelse af os selv og vores plads i verden – tænk blot på Venus af Willendorf, de mange kristusfigurer, Leonardo da Vincis studier af kroppen og vor tids plastikkirurgi. Kroppen afspejler tiden på godt og ondt – således har kroppen været beundret, skabt begær, skamfølelse, harme og rædsel. Den har i nogle tilfælde været hellig og i andre sammenhænge blot et objekt. Vores forestillinger om, hvad der er smukt og grimt, tager ofte udgangspunkt i kroppen. Ikke mindst i dag med Snapchat, Facebook og selfies har kroppen en central plads i vores bevidsthed. Og den er svær at blive klog på – denne fantastiske krop, som afspejler så mange modsatrettede følelser.

Ligesom Caravaggio, Leonardo Da Vinci, Picasso og mange andre kunstnere, er kunstnergruppen professionelle kunstnere, der bruger det nøgne menneske som model og inspiration i kunsten. De interesserer sig for mennesket og dets krop og sind, men på vidt forskellige måder – akkurat som fortidens mestre. 

Hvordan har kroppen det så egentlig i dag? Det kommer temaudstillingen Det NØGNE menneske med flere bud på gennem en bred vifte af fotografier, malerier, litografi og skulpturer, der sætter oplevelsen af den nøgne krop i centrum for fortolkning og udtrykker kroppens mangfoldighed ved hjælp af hver kunstners unikke kunstneriske udtryk og perspektiv.

Kunstnergruppen ”det NØGNE menneske” består af: Jeff Ibbo, Esben Fog, Lotte Kjøller, Grethe Tranberg, Barry Pringle og Olav Johannisson. 
Gæsteudstillere: Rithva Landler, Mogens Kishinovsky og Rikke Stiig. 

Fernisering og croquisevent:
Der er fernisering på udstillingen lørdag d. 18. maj fra kl. 13-15, og i forlængelse af ferniseringen vil der fra kl. 15-16.30 være croquisevent med Jeff Ibbo og to modeller, en kvinde og en mand. 

Udstillingen kan ses fra d. 18 maj til d. 15. juni 2019.