Om dette arrangement

Tid
12:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Tickets
Billetsalg lukket
Lørdagsjazz

Lørdagsjazz med Morten Schantz Trio feat. Julie Erikssen i Pakhuset

20.10.18
Fra Paris til Nykøbing Sj - Lørdag den 20 oktober får Pakhuset besøg af den skønne franske sangerinde JULIE ERIKSSEN sammen med Morten Schantz Trio

Julie Erikssen er inspireret af blandt andre Eva Cassidy, Ella Fitzgerald og Dinah Washington. Hendes krystalklare, varme stemme er sart og skrøbelig, men rummer også vildskaben og fremdriften.

På ganske få år har hun sunget sig ind i superligaen af fransk jazz, hvor hun optræder med både udvalgte jazzstandards samt egne originale sange, der indeholder elementer fra jazz, blues, pop og soul.

Morten Schantz (f. 1980) har spillet med sin akustiske trio bestående af Janus Templeton på trommer og Morten Ankarfeldt på kontrabas siden 2006. Sammen har de tre høstet fantastiske anmeldelser for deres mange livekoncerter i ind- og udland og for to pladeudgivelser, hvor særligt "Unicorn" fra 2014 udmærkede sig med bl.a. DMA-nomineringer. Gaffa skrev bl.a: "Albummet er uhyre vellykket, formfuldendt og vedkommende". Pladen blev nomineret til en DMA i 2014 i kategorien, "Årets Jazzkomponist" og bandet turnérede i årene omkring i Rusland, Brasilien, USA, Tanzania og Danmark. I 2017 kom Morten Schantz for alvor på det internationale landkort, da han med sin første store internationale udgivelse på engelske Edition Records formåede at imponere aviser og magasiner som The Guardian, Financial Times, Jazzwise, London Evening Standard og Downbeat.

 

Schantz er også kendt for sin rolle i supergruppen, JazzKamikaze, som fra 2006 begyndte at turnére intenst i alle afkroge af verden fra jazzklubber til store festivaler.

Morten Ankarfeldt har i mange år været blandt de mest eftertragtede bassister i Danmark, men har i de senere år også udmærket sig som leder af sit eget brasilianskklingende band.

Janus Templeton er kendt for sit elegante spil, og han har spillet med et utal af jazzkunstnere såsom Sinne Eeg, Jakob Fischer, Veronica Mortensen og Peter Rosendal.

Udvalgte citater fra pressen:

Downbeat (USA): "Schantz er kommet op med sit eget overbevisende varemærke indenfor post-fusion. Weather Reports ekko høres legende let"

Jazzwise (UK) skriver: "Telepatisk sammenspil... Det fører albummet ind i et ekseptionelt territorie. Et orkester, der virkelig formår at vække opmærksomhed"

London Evening Standard (UK): "En hvirvel af udforskende spil"

The Guardian (UK): "Morten Schantz er et europæisk navn indenfor europæisk jazz, vi kommer at høre meget til"

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.

BILLETTER (100 stk) i forsalg og (50 stk) i døren.