Om dette arrangement

Tid
12:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Target
For alle
Lørdagsjazz

Lørdagsjazz med Dexterity i Pakhuset

15.02.20
Dexter Gordon Tribute - Hyldest til en jazzlegende

Fire danske jazzprofiler tager dig med på en musikalsk lystvandring med Dexter Gordons populæreste numre og fortællinger om den farverige kunstner og hans intense og dybt originale saxofonspil.
Dexter Gordon var en stilskaber og storyteller på saxofonen. Han påvirkede generationer af saxofonister fra 40’ernes bebop og frem, og han spillede, med sine hyppige koncerter på Jazzhus Montmartre i 60’erne, en helt særlig rolle for udviklingen af dansk jazz.

Om orkesteret
Mads Ole Erhardsen er et af Danmarks største talenter på sax. Mads Ole saxspil skaber et ekspressivt, klangfuldt og iørefaldende univers der henter tydelig inspiration fra Dexter Gordon, John Coltrane, Stan Getz, Theolonious Monk og Ornette Coleman.
Morten Haugshøj har studeret en rum tid i New York ved verdensklasse-guitarister som Gilad Hekselman, Mike Moreno, Steve Cardenas og ikke mindst Jonathan Kreisberg. Han er etableret på den danske jazzscene og efterhånden brugt i mange sammenhænge og har blandt andet turneret med det amerikanske/europæiske band ’’Ommatidium’.

Jens Jefsen hører til blandt eliten af danske jazzbassister og har gennem mange år vundet anerkendelse for sit lyriske og lydhøre spil, som er bredt funderet i en personlig stil, der altid tager godt vare om musikken. Jefsen har i 70erne haft mange opgaver med herboende og gæstespillende amerikanske jazzmusikere som f.eks. Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster og Dizzy Gillespie.
Ulrik Bisgaard bag trommerne mestrer såvel det elegante, underspillede som det kraftfulde og ekspressive trommespil. Varemærket for Ulriks spil kan bedst karakteriseres som ‘soft power’. Han har leverer det pulserende rytmiske fundament i orkestre med José Saluzzi, Stefan Jarl, Jens Viggo Fjord, Uffe Steen og Christian Vuust.

Lørdagsjazz

I alle forårets ferier kan du nyde Pakhusets stemningsfulde og traditionsrige Lørdagsjazz med internationalt anerkendte kunstnere.

Konceptet er simpelt: Jazz, når det er bedst – kombineret med god stemning, kolde fadøl og lune frikadeller. Dørene åbner kl. 11.15. For at sikre dig billetter kan du købe på forhånd på odsbib.dk – der er 100 billetter i forsalg og 50 billetter til salg i døren.

 

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.