På rumkrydstogt ud i Solsystemet

Om dette arrangement

Tid
18:45
Pris
Fri entré
Bibliotek
Target
For alle
Livestream

På rumkrydstogt ud i Solsystemet

08.10.19
Tag med på en imponerende rejse ud i Solsystemet sammen med professor i astrofysik, Hans Kjeldsen, fra Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet.

Ved hjælp fra blandt andet en række rumsonder har vi fået ny viden om Solsystemets planeter, deres måner og om småplaneter, asteroider og kometer. Rumsonderne har taget betagende billeder, og deres målinger afslører fascinerende naturscenarier og verdener, som er meget forskellige fra Jordens.
Professor Hans Kjeldsen vil til foredraget også fortælle, hvad denne nyeste forskning har lært os om vores solsystem.

Bemærk, at foredraget er en opdateret udgave af et tidligere foredrag i serien.

Om livestream
De livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet er blevet virkelig populære – ikke bare i Odsherred, men på landsplan følger flere tusinde foredragene på storskærm rundt om på biblioteker og i foreninger.

Men vidste du, at du kan interagere med foredragsholderne, selvom du sidder langt væk fra Aarhus? Foredragene er nemlig skruet sådan sammen, at du via sms eller Twitter kan stille spørgsmål til foredragsholderne, mens du lytter. De sidste 15 minutter af hver livestream er afsat til at besvare spørgsmål fra ”salen”.

Det kan være en god idé at tilmelde sig via odsbib.dk, da nogle af foredragene er så stort et tilløbsstykke, at der kommer flere tilhørere, end vi må lukke ind.