Hvordan is og vand dannede Danmark

Om dette arrangement

Tid
18:45
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Livestream

Hvordan is og vand dannede Danmark

12.11.19
Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandssletter og morænelandskaber samt store sten, som blev medbragt af isen fra Norge og Sverige under de seneste istider.

Men helt præcist hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt? Og hvad er forbindelsen til bjergene mod nord? 
Professor i geofysik, David Lundbek Egholm, og lektor i geologi, Nicolaj Krog Larsen, begge fra Institut for Geoscience ved Aarhus Universitet vil fortælle, hvordan bjergkæder Jorden over blev nedbrudt under istiderne, og hvorfor det danske landskab ser ud, som det gør. 

Bemærk, at foredraget er en opdateret udgave af et tidligere foredrag i serien.

Om livestream
De livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet er blevet virkelig populære – ikke bare i Odsherred, men på landsplan følger flere tusinde foredragene på storskærm rundt om på biblioteker og i foreninger.

Men vidste du, at du kan interagere med foredragsholderne, selvom du sidder langt væk fra Aarhus? Foredragene er nemlig skruet sådan sammen, at du via sms eller Twitter kan stille spørgsmål til foredragsholderne, mens du lytter. De sidste 15 minutter af hver livestream er afsat til at besvare spørgsmål fra ”salen”.

Det kan være en god idé at tilmelde sig via odsbib.dk, da nogle af foredragene er så stort et tilløbsstykke, at der kommer flere tilhørere, end vi må lukke ind.