portræt af Charlotte Weitze foto taget af lea meiland

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Pakhuset Kulturhuset
Vesterbro Torv 4
4500 Nykøbing
Arrangører
Target
For voksne
Litteratur

Forfatteraften med Charlotte Weitze

23.02.22
Charlotte Weitze fortæller om sin roman Rosarium, en anderledes roman om naturens, cellernes og ikke mindst kærlighedens kræfter.

En eventyrlig og vildtvoksende slægtsroman om Johanne og de to døtre Lilly og Viola. Vi møder også pigen Esther, der har slået rod i skoven.

I tre dele udfoldes en stor og forgrenet slægtshistorie, der strækker sig over 4 generationer. Vi hører om en familie på flugt, der må flygte ud i skoven, hvor forældrene forsvinder. Deres datter, Esther, bliver boende i skoven og forvandler sig til et grønt skovvæsen, der slår rod i skoven. Efter et spring i tid møder vi botanikeren, oldemor Johanne, der bliver omdrejningspunktet for den familiesaga, romanen udfolder og som er fyldt med natur og eventyr

En spændende og anderledes roman, der genremæssigt befinder sig i grænselandet mellem det eventyrlige og overnaturlige til det naturvidenskabelige og helt almindelige. Omdrejningspunktet er oldemor Johanne og hendes udvikling, men store tematikker som køn, klima, kærlighed og ikke mindst naturen og menneskers rolle i forhold til naturen, er på spil.

 

Rosarium er nomineret til DR romanprisen 2022.

 

Foto: Lea Meiland