Pelle Dragsted. Foto: Morten Pors

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag

Nordisk socialisme med Pelle Dragsted

28.09.21
Foredrag om demokrati og økonomisk politik

Finanskrise, klimaforandringer og voksende social og økonomisk ulighed har sat spørgsmålstegn ved den kapitalistiske økonomi, og givet den demokratiske socialisme ny vind i sejlene.

Men hvordan kan økonomien styres mere demokratisk? Hvad betyder det at demokratisere ejerskabet? Hvilken rolle skal markedsmekanismerne spille? Og hvordan skaber vi en økonomi, der sikrer mest mulig frihed og indflydelse for den enkelte?

I foredraget vil Pelle Dragsted argumentere for, at kimen til en fremtidig demokratisk økonomi allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund, andelsbevægelse og erfaringer med demokratisk ejerskab.

Om bogen ”Nordisk Socialisme” skrev anmelderne:

Pelle Dragsted har skrevet en modig, vigtig og inspirerende debatbog, som alle, der kæmper mod ulighed og for mere demokrati, er nødt til at forholde sig til. Uanset om de er enige eller ej.
Politiken

Stimulerende for den politiske fantasi og derfor også herligt engagerende […] bryder med forældede tankegange og afstikker nye veje for venstrefløjen. Information En særdeles læseværdig, inspirerende og nytænkende bog.
Weekendavisen

Velargumenteret og velskrevet […] ligefrem medrivende. […] Jeg kan kun anbefale bogen på det varmeste.
Solidaritet.dk

Materialer