Dokumentarfilmen The Cave
Dokumentarfilmen The Cave

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag

AFLYST - Filmaften: Visning af dokumentarfilmen "The Cave"

19.01.21
DETTE ARRANGEMENT ER DESVÆRRE AFLYST PÅ GRUND AF RESTRIKTIONER I FORBINDELSE MED COVID-19.

Vi inviterer til en spændende filmaften hvor vi dykker ned i en helt anden verden end den vi kender. Filmen viser hverdagen for civile og hospitalspersonale i den belejrede bydel Al-Ghouta i Syrien. Her har en gruppe kvindelige læger etableret et underjordisk hospital, hvor de dagligt kæmper mod konstante bombninger, manglende forsyninger og den lurende trussel om et kemisk angreb.

Efter filmen vil Jordemoder Amanda Godballe fra Læger uden grænser fortælle om at befinde sig i de situationer og hvordan man bedst muligvis acceptere agendaen for den meget kaotiske hverdag.   Amanda udtaler: "Jeg har været udsendt med Læger uden Grænser 6 gange. Første tur var til Syrien i 2013, siden har jeg arbejdet i Pakistan, Sydsudan, Afghanistan, Sierra Leone og senest på Lesbos i 2018 år. Jeg har fået en helt unik mulighed for at arbejde med mit fag ude i verden. Jeg har mødt de sejeste kvinder og mødre, der alle kæmper for at give deres børn de bedste muligheder, selvom det kan være svært."

Filmen er lavet af den herboende instruktør Feras Fayyad, som også stod bag den prisvindende og Oscar-nominerede ‘De sidste mænd i Aleppo’ fra krigen i Syrien.

'The Cave' er omtalt og anmeldt i utallige danske medier.
Se bl.a. disse eksempler:
”…én af de mest rystende film i flere år…” Anmeldelse i Politiken, januar 2020.
”….The Cave” er en mirakuløs filmbedrift…”. Anmeldelse i Jyllands-Posten, januar 2020.
"Jeg græder hver gang jeg ser filmen". Interview med kirurgen Salim Namour som tog initiativet til at oprette hospitalet under jorden. Politiken, januar 2020.
Anmeldelse i Filmmagasinet Ekko, december 2019.

Se trailer

Materialer