Om dette arrangement

Tid
11:00 - 15:30
Pris
75 kroner for frokost
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Litteratur

Bibliotekernes festival for historie: Festivalens festdag

25.11.23
Som afslutning på historiefestivalen i uge 47, inviterer vi i Pakhuset til heldagsarrangement med livestreamede foredrag og frokost.

De danske folkebiblioteker inviterer sammen med Det Kongelige Bibliotek i uge 47 til streamede foredrag under temaet ’Når verden vendes på hovedet: Hvad skaber de store brud og omvæltninger?’

Lørdag den 25. november er festivalugens store afslutningsdag, hvor aktuelle og væsentlige personligheder bidrager med historisk blik på verdenen via livestream, som vi sender på storskærm i Pakhuset.

 

Program: 

11-12.30: Den Kolde Krig - foran og bag os

I denne samtale mellem lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen, koldkrigshistoriker og museumsleder ved Langelands Museum Peer Henrik Hansen og museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov fra koldkrigsmuseet REGAN Vest tegner vi omridset af Danmarks forsvar og civile beredskab under Den Kolde Krig – både den vi har lagt bag os og den vi måske har foran os.

12.30-13: Frokost

13-13.45: Lokalt arrangement

Da sindssygehospitalet kom til Nykøbing - en fortælling ved Odsherred Lokalarkiv. 

14-15.30: Hjælper det at sige undskyld? En samtale om afvigere – før og nu

Maria Clement Hagstrup, medforfatter til ”Afvigernes Ø” taler om afvigere og normalitet med digter Caspar Eric og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

 

Tjek desuden programmet for festivalugens livestreaminger her.