Om dette arrangement

Tid
(I åbningstiden)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Livestreaminger i stuen
Målgruppe
For alle
Litteratur

Bibliotekernes festival for historie: Live i stuen

20.11.23 - 24.11.23
Se med via livestream i stuen, når de danske folkebiblioteker sammen med Det Kongelige Bibliotek i uge 47 inviterer til streamede foredrag under temaet ’Når verden vendes på hovedet: Hvad skaber de store brud og omvæltninger?’

Bål, brand og krig er stof til gode historier, men hvad skaber det nye og overraskende blik på verden, der får mennesker til at vælge en ny retning? Er det de store personligheder, der fremprovokerer historiens spring og kolbøtter, eller er det de pludselige revolutioner og
katastrofer? Måske er det den gradvise udbredelse af nye ideer og religioner, der får hovederne til at snurre? Eller er det mødet med andre kulturer, der nu og i fortiden, vender alting på hovedet? Spørgsmålene er mange og komplekse til årets historiefestival.

Henover festivalugen i uge 47 sendes samtaler og foredrag live på Facebook mellem kl. 15 til 21. Oplægsholderne kommer fra landets museer og kulturarvsinstitutioner og vil fortælle om deres vinkel på temaet ’Når verden vendes på hovedet’.

Som afslutning på festivalugen afholder vi desuden 'Festivalens festdag' - et heldagsarrangement, hvor vi i Pakhuset livestreamer foredrag og spiser frokost sammen. Du finder begivenheden her.