Pas med coronavirus på

Værd at vide om coronapas

Af Nete
15.04.21
Et coronapas er din dokumentation for, at du ikke er smittet med COVID-19. Inden du tager til et af vores arrangementer i Pakhuset eller Aksen er det vigtigt at du sikrer dig, at du har et gyldigt coronapas.

 Hvad er et coronapas?

Coronapasset er gyldigt, hvis du er færdigvaccineret eller har fået første vaccinedosis for mindst 14 og højst 42 dage siden.

Du har også gyldigt coronapas med en negativ PCR-test, der er højst 72 timer gammel eller en hurtigtest, der er højst 48 timer gammel.

Tidligere smitte giver også gyldigt coronapas – men varigheden af immunitet er nedsat, så tidligere smitte fremover giver gyldigt coronapas fra 14 dage efter en positiv PCR-test til 6 måneder efter.

Kilde: Coronasmitte.dk 

Sådan viser du dit coronapas

Der er forskellige måder at fremvise coronapas, alt efter hvilken form for dokumentation, du benytter dig af. 

App'en "Coronapas"

Denne app er designet til at vise dit coronapas - enten i form af vaccinationsbevis eller et negativt prøvesvar. App'en har både en dansk og international funktion. Det betyder, at du også kan bruge app'en i udlandet.

Du downloader app'en "Coronapas" til din smartphone i din app-butik. 

Sundhed.dk

Hvis du får taget en PCR-test eller en hurtigtest, vil svaret på testen fremgå, når du logger ind med NemID på sundhed.dk. Derfor kan du både fremvise en negativ test (under 96 timer gammel) og en positiv test (mellem 2 og 12 uger gammel), når du er logget ind på sundhed.dk. Du kan vælge at fremvise dit testresultat direkte på din mobiltelefon, men du kan også vælge at downloade det eller printe det ud som et coronapas. 

Når du er færdigvaccineret mod COVID-19 vil dit vaccinebevis ligeledes ligge tilgængeligt på sundhed.dk. Dette kan du også downloade eller printe som coronapas.

Se dine testresultater og coronapas på sundhed.dk lige her. 

MinSundhed-app

På MinSundhed-app'en hvor du kan se prøveresultater fra din læge, kan du hente dit coronapas hvis du er færdigvaccineret. I løbet af april vil du på app'en også kunne hente coronapas med negativt testsvar. 

Testsvar på sms

Hvis du ikke har NemID eller gerne vil undgå digitale løsninger, kan du få dit testsvar på sms. Her er du nødt til at få foretaget en hurtigtest, da dette er en den eneste testtype, hvor du får svaret på sms. Sms'en med testsvar kan fremvises som coronapas.

Borgere fritaget for digital post

Hvis du er fritaget for digital post, får du dit coronapas tilsendt med posten, når du er færdigvaccineret.

Mere info om coronapas

Har du flere spørgsmål til coronapasset? Så kan du læse mere hos Sundhed.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål om coronapas lige her

Skal du testes for COVID-19?

Hvis du skal testes for COVID-19 så du kan få et gyldigt coronapas, kan du se åbningstider og adresser for teststeder her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre

Kravet om coronapas gælder ikke for følgende:

  • Børn under 15 år.
  • Personer der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19 test.
  • Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

Du kan finde Sundhedsstyrelsens anbefalinger for, hvornår du kan være undtaget for test på deres hjemmeside:

Situationer hvor du kan være undtaget for test (sst.dk) 

Personer, der af medicinske årsager eller som følge af fysisk og psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test, skal kunne fremvise dokumentation for deres undtagelse. Dokumentationen skal fremvises, hvor der er krav om test eller coronapas (på lige fod med et gyldigt coronapas for vaccination, test eller tidligere smitte). Læs mere om dokumentation for undtagelse af coronapas her.