Nøgler og NemID logo

NemID bliver til MitID - sådan gør du overgangen nemmere

Af Nete
06.10.21
I løbet af 2021 og 2022 bliver NemID udskiftet MitID. Hvis du har eller planlægger at downloade NemID-nøgleapp'en kan du her læse, hvordan du nemt kan gå fra det gamle format til det nye.

Alle brugere af NemID skal i løbet af 2021 og 2022 have MitID. 

Hvad er MitID?

MitID er en ny og opdateret udgave af NemID, og du bruger det derfor til mange af de samme ting. Du skal for eksempel bruge dit MitID når du logger dig ind på din netbank, tjekke skat, bekræfte online betalinger eller når du skal tilgå borger.dk. 

MitID indfases i løbet af 2021 og 2022, og undervejs fungerer både NemID og MitID sideløbende. Derfor er det vigtigt, at du beholder dit NemID, også efter du har fået MitID.

Du kan få svar på flere spørgsmål om MitID på www.mitid.dk. 

Hvordan får jeg MitID?

MitID får du gennem din bank. Når det er din tur til at få MitID, vil du derfor modtage en besked fra banken. Beskeden får du enten i din net-/mobilbank eller i Digital Post. Du skal være logget ind på din net-/mobilbank for at kunne se beskeden. Har du ikke netbank, kan du oprette MitID via mitid.dk.

Hvis du hverken har mulighed for at benytte dig af netbank eller mitid.dk, kan du bestille en tid hos Borgerservice. Her kan du få hjælp til at oprette dig. Klik her for at bestille tid i Borgerservice.  

MitID er tænkt som en app, og derfor anbefales du at bruge den digitale løsning i form af den nye MitID-app, som du kan downloade på din telefon. Der er dog også muligheder for fysiske løsninger til dig, som af den ene eller den anden grund ikke har mulighed for at benytte app'en.

Gør overgangen til MitID nemmere med NemID-nøgleapp

Hvis du i forvejen er bruger af NemId-nøgleapp'en, kan du gøre din overgang til MitID meget nemmere. Det kan nemlig være, at du har brug for at få opdateret dine oplysninger, før du kan skifte. Det kan du gøre hurtigt og nemt via din NemID-nøgleapp. I videoen nedenfor kan du se hvordan.