Dyk ned i lokalhistorien på arkivuddannelse

Af Nete
02.09.20
Er du interesseret i lokalhistorie, og har du lyst til at blive en del af Odsherred Lokalarkiv? Så har du nu muligheden for at komme på arkivuddannelse og lære at arbejde med Odsherreds lokalhistorie.

I 2019 gennemførte Odsherred Lokalarkiv en uddannelse for vores ældre frivillige, og i år gør vi det igen. Under forløbet, som er støttet af en bevilling fra Veluxfonden og SLA, lærer man at registrere arkivalier og billedemateriale tilknyttet arkivet. Arkivuddannelsen er både et tilbud til frivillige, som ikke havde muligheden for at gennemføre uddannelsen sidste år - men den er også åben for nye frivillige, som ønsker at blive en del af det lokalhistoriske arbejde på arkivet. 

For at deltage i uddannelsen skal man være fyldt 60.  

Uddannelsen og det frivillige arbejde foregår i hyggeligt samvær med andre historisk interesserede, og samtidig bliver der rig mulighed for at fordybe sig i Odsherreds spændende historie.

Om uddannelsen

Uddannelsesforløbet i behandling og registrering af arkivalier bliver afholdt onsdag den 21. oktober og onsdag den 4. november 2020.

Uddannelsesforløbet i registrering af billeder bliver afholdt onsdag den 18. november og onsdag den 25. november 2020.

Alle dage er mødetiden kl. 9.45-16 i Odsherred Lokalarkivs lokaler på Vig Bibliotek, Ravnsbjergvej 23A, 4560 Vig. Der bydes på morgenkaffe og the med brød, samt frokost. På grund af forholdsregler i forbindelse med COVID-19 er deltagerantallet maks. 15 personer pr. undervisningsdag.

Er du interesseret i at blive frivillig og komme med på uddannelsen, kan du kontakte bibliotekarerne Kim Mariegaard og Jens Hjorth Hansen på telefon 59 66 50 00 eller via e-mail på biblioteket@odsherred.dk.

Sidste tilmeldingsfrist er onsdag den 7. oktober 2020.