Små mennesker med store følelser

Af Anna
23.02.24
Se vores anbefalinger til gode bøger om store følelser her.
I kender det sikkert; børn kan indeholde mange og store følelser. Vreden er tit let at få øje på, men det kan være svært at hjælpe dem ud af den. Sorg, bekymringer og skam gemmer de nogle gange ’nede i maven’ og det kan være svært at finde ud af, hvad der er galt. Frygten kan fylde dem og begrænse dem – og vi vil så gerne hjælpe dem med at turde prøve nye ting, og trygt og roligt rykke grænser. 
 
Gode, kærlige, gennemarbejdede, tankevækkende og sjove bøger kan hjælpe de gode samtaler på vej. De giver jer et fælles sprog og en historie at tale ud fra.
Hvis I har lyst, kan I snakke om handlingen, og flere af bøgerne indeholder også spørgsmål, som I kan tage udgangspunkt i. Hvis I ikke har lyst til at snakke, kan det at læse historierne sammen alligevel stadigvæk hjælpe både den voksne og barnet med bedre at forstå, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvad der kan hjælpe, når de små kroppe bliver fyldt af store følelser. 
 
”Hvor stor ens sorg er, kan ikke altid ses udenpå… små mennesker kan bære på de største sorger” (Sorg, af Anna Fisker) 
 
”Det er ikke godt, at gå rundt med en mave fuld af hemmeligheder.” Hun blinkede til mig, og far gav mig et kys. (En mave fuld af hemmeligheder, af Pimm van Hest) 
 
Materialer