Skønne børnebøger om dyr og natur

Af Ida
29.04.24
Vi har samlet en masse skønne bøger for børn og nysgerrige sjæle om naturen og dyr.

Her finder du gode bøger til højtlæsning med de lidt ældre børn som fx "Heltemod og kragelort" og "Højt mod nord". Eller man kan høre en god historie og samtidigt lære mere om videnskab og stjerner i "Hvad himlen kan fortælle os". Der er bøger om naturkrea, myrernes rekorder, dyrevenner og fantastiske fakta om forhistoriske dyr. 

Der er også bøger, der er sjove at kigge i for hele familien fyldt med flotte illustrationer. Bøger om dyr og natur er ofte farverige, finurlige og kan give et glimt ind i en helt anden verden.

Ved at læse om naturen og de mange slags dyr og fænomener, der omgiver os, får vi en større forståelse og respekt for naturen. Vi får mulighed for at suge viden og inspiration til os, for derefter at gå udenfor og mærke det på egen krop. Vi er alle en del af naturen - uanset hvor sjældent eller ofte, vi tager en tur i skoven. 

På børnebiblioteket i Nykøbing Sj. og Asnæs har vi samlet alle bøger om dyr og natur for at gøre det nemt at finde dem. De er alle markeret med klistermærket, der forestiller en mariehøne.

Find inspiration på listen her.