foto af bog med klistermærke på

Nu bliver det lettere at finde bøger om et bestemt emne i børnebiblioteket

Af Anna
27.02.24
Vi kommer til at rode lidt på børnebiblioteket i Nykøbing og Asnæs i det næste stykke tid – det beklager vi. Men det er faktisk af en rigtig god grund – vi emneinddeler nemlig alle vores billedbøger, så de bliver nemmere for vores lånere at finde. 

Det kommer til at tage lidt tid – vi har nemlig rigtig mange billedbøger, og vi skal have dem alle sammen i hånden for at sætte et klistermærke på, før vi er færdige. Men det bliver godt til sidst!

Den nye emneinddeling kommer til at fungere sådan, at alle børnebøger får et klistermærke med det pågældende emne sat på forsiden af bogen. Alle bøger med samme emne kommer fremover til at stå sammen. Dvs. at skal I i gang med pottetræningen eller suttefravænningen, vil I rigtig gerne læse om dyr eller lære farver, så står bøgerne om det pågældende emne nu sammen – således er udvalget lige til at overskue. 

Ovenstående gælder for Nykøbing og Asnæs. I de mindre filialer står vores bøger stadig alfabetiseret som før, men alle bøgerne vil have de nye klistermærker med emne på forsiden, så emnet er nemt at overskue. 

Se en oversigt over den nye emneinddeling nedenfor.