Foto: Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Lån naturoplevelser på biblioteket!

Af Erla
13.07.23
Nu kan du låne en taske fyldt med særligt naturgrej og -udstyr, der gør det sjovt og lettere for børnefamilier at gå på opdagelse i den danske natur.

Biblioteket er ikke kun en indgang til litteraturen og kulturens verden. Biblioteket kan også være udgangspunktet for sjove naturoplevelser for hele familien.
Mellem bøgerne på Odsherred Bibliotek kan man fra den 17. juli finde en helt ny taske, der er propfyldt med forskelligt naturgrej og -udstyr, og som man kan låne med hjem – præcis som man kan låne en bog.

Tasken indeholder blandt andet forstørrelsesglas, insektsugere, undersøgelsesbakker, spil og bøger med fokus på dyr og planter. Der er således noget for enhver smag og alle kan være med uanset naturerfaring!
Det er projektet Naturfamilier under Danmarks Naturfredningsforening, der står bag den nye taske. Målet er at give børnefamilier lyst og inspiration til at komme mere ud i naturen.

Den nye grejtaske bliver præsenteret og overleveret til Odsherred Bibliotek ved et særarrangement d. 14. juli kl. 15.30 i bibliotekets have v. Rørvig Bibliotek.
Her vil der være bål og en lang række naturaktiviteter i børnehøjde. Her kan man samtidig møde nogle af de samarbejdspartnere, der har leveret indhold til tasken – heriblandt:

  • Forfatter Julie Pio, der står bag bogen Friluftsrollinger, og som vil lave stenmaling og snitte-aktiviteter.
  • Organisationen Vild Mad, der har produceret en eksklusiv Vild Mad-bingoplade til tasken, og som ved arrangementet byder på smagsprøver fra naturen.
  • Virksomheden Phaunie, der har lavet et hyggeligt eventyrspil med udgangspunkt i naturen.

Det er gratis at deltage i arrangementet. Tilmelding er ikke nødvendig.