Balloner

Genåbning den 21. april: Det skal du vide

Af Nete
03.05.21
Bibliotekerne i Nykøbing og Asnæs åbner sammen med Borgerservice onsdag den 21. april. Her får du svar på alle dine spørgsmål om genåbningen.

Hvad genåbner den 21. april?

Store dele af Odsherred Bibliotek, Borgerservice og Kulturhuse åbner 21. april. Læs her hvilke:

Bibliotekerne i Asnæs og Nykøbing

Onsdag den 21. april giver regeringens genåbningsplan os mulighed for at genåbne de betjente biblioteker i Asnæs og Nykøbing. Det er desværre ikke muligt at åbne de selvbetjente biblioteker i Rørvig, Hørve, Egebjerg, Vig og på Odden endnu - vi afventer regeringens udmelding og åbner, så snart det kan lade sig gøre.

Bibliotekerne i Asnæs og Nykøbing åbner med fuld åbningstid:

  • mandag til onsdag 9-17
  • torsdag 9-18
  • fredag 9-15
  • lørdag 10-13

Find åbningstider og adresser på alle Odsherreds biblioteker og vores kulturhuse her.

Borgerservice

Borgerservice genåbner sammen med bibliotekerne den 21. april. Det betyder, at du igen kan bestille tid i Borgerservice i enten Nykøbing eller Asnæs til efter genåbningen. Læs mere om hvordan du bestiller tid i Borgerservice her

Indtil da er Borgerservice i nødberedskab. Her kan du ringe på tlf 59 66 66 70 hvor vores personale vurderer, om din sag er presserende. 

PAKHUSgalleriet

PAKHUSgalleriet åbner også for besøgende den 21. april. Her skal du ikke vise coronapas, men husk mundbind eller visir. 

Hvordan kan du komme på biblioteket?

Når bibliotekerne i Asnæs og Nykøbing genåbner, bliver det inden for næsten de samme rammer som i efteråret:

  • du skal bruge mundbind eller visir, når du besøger biblioteket
  • Du skal holde god afstand og opfordres til at spritte godt af inden og efter dit besøg

De samme retningslinjer gælder selvfølgelig også vores bibliotekspersonale, som udover at være til rådighed med gode råd og vejledning også passer på dig ved at spritte af og sørge for, at der ikke er for mange i biblioteksrummet. 

Læs mere om rammerne for genåbningen af biblioteket her.

Coronapas

Fra den 21. april skal du fremvise coronapas, når du besøger biblioteket. Et vaccinebevis og en negativ coronatest som er under 72 timer gammel tæller begge som gyldige coronapas. 

Læs mere om coronapas her.

BOK2Go og afhentning af reserveret materiale

Du vil fortsat kunne benytte dig af muligheden for BOK2Go og afhentning af reserverede biblioteksmaterialer ud af vinduet, når biblioteket åbner igen. Du kan også fortsat aflevere lånt materiale gennem bogindkastet i Asnæs og Nykøbing. Det vil sige, at du fortsat har mulighed for at låne og aflevere uden at gå ind på biblioteket.

Læs mere om BOk2Go her.

Hvordan kan du komme i Borgerservice?

Du bestiller tid i Borgerservice via Odsherred Kommune. Du kan også bestille tid ved at ringe på tlf 59 66 66 70. 

Du skal ikke vise coronapas i Borgerservice

Der er ikke krav om at kunne fremvise coronapas, når du skal i Borgerservice. 

For at den fysiske genåbning sker på en coronasikker måde og for at leve op til de nationale retningslinjer, adskiller vi adgangen til biblioteket og borgerservice. Det forventes at besøgende til biblioteket skal vise coronapas. Det gælder ikke for borgerservice og vi er derfor i gang med at sikre fysisk adskillelse af adgangene i både Nykøbing og Asnæs. Vi spritter naturligvis af og lufter ud, så du trygt kan møde frem fysisk.

Læs mere om tidsbestilling og genåbning af Borgerservice her. 

Hvordan foregår udlån og aflevering af biblioteksmaterialer?

Når biblioteket åbner igen, kan du låne og aflevere bøger og andet biblioteksmateriale som før. Der er dog nogle særlige forhold omkring udlån og aflevering, som du skal være opmærksom på. 

Aflevering af biblioteksmaterialer

Under nedlukningen har du ikke kunnet få gebyrer for at aflevere bøger og andet biblioteksmateriale for sent. Fra den 21. april kan du igen aflevere som normalt på biblioteket, men for at du kan få god tid til at aflevere dine lånte materialer, vil du hele maj måned kunne aflevere gebyrfrit - også de materialer, som har overskredet afleveringsfristen.

Fra starten af juni indfører vi igen normale gebyrer for at aflevere for sent. Husk at du allerede nu kan aflevere gennem bogindkast i Asnæs eller Nykøbing. 

Udlån af biblioteksmaterialer 

Vi genåbner sammen med genåbningen for fjernlån og for bestillinger via bibliotek.dk. Du kan både låne materiale fysisk på biblioteket eller via vores BOK2Go ordning, hvor du kan bestille en bogpose eller afhente reserveret materiale ud af vinduet. 

Læs mere om lån og aflevering af biblioteksmaterialer efter genåbningen her. 

Billeder af bogindkast i Nykøbing og Asnæs

Hvornår kan jeg igen deltage i kulturarrangementer?

Vi savner alle at gå ud og opleve kulturen til diverse arrangementer. Du kan allerede få stillet lidt at trangen til kultur den 21. april hvor PAKHUSgalleriet åbner - og ellers kan du sætte et kryds i kalenderen den 6. maj, hvor kulturhusene åbner igen. 

Kulturhusene genåbner 6. maj 

Kulturhusene genåbner den 6. maj, og sammen med dem vores program af kulturarrangementer i Pakhuset, Aksen og på biblioteket. Rammerne bliver de samme som på biblioteket med krav om mundbind eller visir og coronapas. Der er masser af spændende arrangementer i maj og henover sommeren.

Du kan se vores program lige her. 

Se vores genåbningsvideo her: