Mundbind med streg over

Coronapas og mundbind ikke længere obligatorisk på biblioteket

Af Nete
10.06.21
Mundbind og coronapas er ikke længere obligatorisk, når du besøger biblioteket. Til gengæld skal du stadig huske at fremvise gyldigt coronapas, når du deltager i vores kulturtilbud og arrangementer (også dem, som bliver afholdt på biblioteket).

Mandag den 14. juni lemper regeringen for reglerne for brug af mundbind og coronapas på bibliotekerne. Her er, hvad du skal vide om de ny retningslinjer:

Det er ikke længere påkrævet at bruge mundbind eller visir på biblioteket eller i kulturhusene

Mandag den 14. udfases mundbind alle steder, bortset fra hos stående i offentlig transport. Det vil sige, at du ikke længere behøver at bruge mundbind eller visir, når du besøger biblioteket eller PAKHUSgalleriet. Du behøver heller ikke at have mundbind på, når du kommer til ét af vores arrangementer. 

Du skal ikke længere have et gyldigt coronapas, for at komme på biblioteket

Først var det fremvisning ved indgangen, så stikprøvekontrol, og nu behøver du fra på mandag slet ikke at have et gyldigt coronapas, når du besøger ét af vores biblioteker. Hvis du er syg eller oplever symptomer på corona, opfordrer vi dig selvfølgelig stadig til at blive hjemme. 

Du skal stadig vise coronapas, når du deltager i arrangementer og kulturtilbud

Selvom coronapas bliver udfastet på biblioteket, skal du stadig vise det, når du går til koncerter og andre typer af kulturarrangementer. Husk derfor et gyldigt coronapas, når du deltager i et af vores arrangementer. Du kan læse mere om coronapas her. 

Vi tager opdelingen mellem bibliotek og Borgservice ned

Indtil nu har det været sådan, at coronapas er påkrævet ved biblioteksbesøg, men ikke ved besøg i Borgerservice. Derfor har indgang til Borgerservice og bibliotek været opdelt. Nu tager vi denne opdeling ned, og du kan igen færdes frit rundt i hele biblioteksrummet i både Nykøbing og Asnæs. 

Pas stadig godt på jer selv og hinanden 

Selvom det er skønt, at vi nu kan lempe på nogle af restriktionerne, så skal vi alle fortsat tage hensyn til os selv og hinanden. Derfor opfordrer vi alle stadig at spritte af inden og efter et besøg på biblioteket, samt holde behørig afstand til andre besøgende.