erantis der bryder op af jorden

Læsevaner

25.02.21
Foråret står for døren og mon ikke du lige som mig glæder dig til det bliver varmere. Men selv om jeg nu snart skal i haven igen, vil jeg gerne blive ved med at læse lige så meget som i løbet af vinteren.

Alle undersøgelser viser at er man læser, så læser man gerne meget og har et ønske om at læse mere - ja faktisk har man tit dårlig samvittighed over ikke at få læst nok.
Jeg er for eksempel hoppet med på lydbogstrenden, fordi jeg så kan lave andre ting, samtidig med at jeg får læst bøger. 

Men jeg sidder hele tiden tilbage med en følelse af at det er vigtigt læse lidt i en papirbog hver dag – bare 15 eller 30 minutter hver dag  (og faktisk bliver det tit til mere, når jeg først får sat mig ned og finder roen til det), men hvor skal jeg tage tiden fra… tja det mest oplagte er vel min telefon og de sociale medier. Så hvis jeg lægger den til side lidt... HELT ærligt, så går jeg faktisk ikke glip af det store, men det er bare blevet en tankeløs vane at hive telefonen frem hver gang jeg sætter mig ned.
Men nu skal det være slut! Den næste måned vil jeg reducerer mit forbrug og i stedet læse en bog i stedet. Litteraturforsker Tina Lupton har i sin undersøgelse aF læsevaner fra 1700-tallet til i dag fundet ud af at læsere altid følt sig presset på tid. Læs mere om Tina Luptons undersøgelse om læsevaner fra 1700- tallet til i dag


Ifølge Tina Lupton skal jeg måske ikke have så dårlig samvittighed alligevel –for danskere er hører til den befolkning i verden, der læser mest.
Så væk med den dårlige samvittighed og så vil jeg alligevel lige udfordre mig selv og se om jeg ikke kan finde tiden og få læst lidt mere om dagen.

Der ligger også en del bøger og venter på at blive læst: 

Materialer