Logo til Mørke

MØRKE anbefalinger: Børnebøger

Af Anna
11.02.22
I løbet af februar måned anbefaler Odsherred Bibliotek og Kulturhuse mørk musik, litteratur og underholdning. Mørke kan være mange ting - fra smuk til grimt, og kan også findes i børnelitteraturen. Læs børnebibliotekarernes anbefalinger her.

Patrick Ness: "Monster"
Om det mørke der vokser sig til monster, når man ikke ved hvad man skal stille op med det. Conor på 13 lever alene med hans mor, som er dødssyg af kræft. Hans far har startet en ny familie, og har ikke plads til Conor. Og så er der mormor, som Conor slet ikke kommer overens med. Hvordan er det så at man skal kunne forholde sig til at mor er døende?

Cecilie Eken: "Mørkebarnet"
En gyser opbygget af 12 sonetter om mor og fars to børn – den mørke og vrede og den lyse og milde – eller er det måske det samme barn? En bog om at man har brug for begge sine sider – både lys og mørke.

Ida Jessen og Hanne Bartholin: "Da Carl næsten sov i telt"
Titlen alene er så skøn, for man kan næsten regne ud hvad der sker for Elefanten Carl ude i teltet, da først mørket falder på og der er tid til at sove.

Ungdomsbog: Leigh Bardugo "Kragens Kald"
Fantasy. Et nyt og farligt stof udvikles i Ketterdam og hvis ikke udbredelsen af det stoppes, kan det få uoverskuelige konsekvenser. En person kan stoppe det, han er bare fange på et topsikret isfort. Der er brug for eksperter til at befri ham, derfor får Kaz Brekker et tilbud han ikke kan afslå.

Ungdomsbog: " Bare lad mig være" af Puk Krogsøe
Ida har angst, og hun ved ikke, hvordan hun skal navigere i alle de følelser, det medfører. Roman for børn fra 10 år og opefter.

Tags