Månedens forfatter: Michael Kamp

Af Anna
08.10.20
Oktober måned er en måned, hvor gys og gru sniger sig ind mange steder. Og det har det selvfølgelig også gjort i vores forfatterskab. Denne måneds forfatter er nemlig Michael Kamp, der skriver grusomme historier for både børn og voksne.

Uhyggelig skolelærer

Michael Kamp er født i Holbæk, en kold vinternat skriver han på sin hjemmeside. Han voksede op og blev skolelærer. Som lærer fortalte han sine elever en masse spøjse historier, der mange gange næsten skræmte livet af eleverne og nogle gange troede de på historierne. På et tidspunkt besluttede Michael sig for at skrive nogle af historierne ned og fik udgivet bogen ’Moln – Jorden husker’ om den lille by Moln, hvor der er noget helt galt. Det mærker eleverne på skolen, hvor der pludselig bliver færre og færre af dem. Bogen blev nomineret til Årets Bedste Danske Horrorudgivelse. Og så var grunden lagt for at skrive mange flere uhyggelige historier for børn. Han forsatte sit job som lærer og syntes at det var dejligt at kunne lære børn at bøger og historier ikke kun handler om analyser. Faktisk siger Michael i et interview i 2008 at han hader litteratur-snobberi, ”Hvis man får en god oplevelse så er det en god bog.” Efter nogle år stoppede han dog sit arbejde som skolelærer og i dag er han nattevagt.

Den første bog

Moln var ikke den første bog Michael skrev. Han kastede sig ud i at skrive første bog i en serie, ’Bobs saga’, som han selv udgav. I fritiden er Michael rollespiller og han havde inden udgivelsen skrevet en del, både horror og sci-fi som ikke blev udgivet. Så han besluttede sig for at skrive en bog som var i fantasy-genren, men med humor i højsædet. Bob lever i en verden af helte, og vil gerne være berømt selvom han kun er fårehyrde. Han slutter sig til fire eventyrere og så går historien over stok og sten. I dag vil dele af historien synes lidt plat, men er man en teenagedreng der kan lide at læse om at smadre og mande-mænd så er den absolut et læs værd. Michael siger selv at hans kærlighed til at skriver fantasy/horror netop kommer af at man kan skrive lige hvad man vil, der er ingen der kan komme og pege på detaljer bagefter og sige at det er forkert det der står. For det er jo en verden han selv har fundet på.

Vild med gys/horror

Michael Kamp er SÅ vild med gys og horror at han i 2011 stiftede en forening sammen med andre horrorfans. Det var Dansk Horror Selskab, der arbejder for at fremme udbredelsen af dansk-producerede, skrevne horror-fortællinger. Deres fokus er bla. på horror for voksne og de uddeler hvert år prisen Årets Danske Horror udgivelse. Michael har en svaghed for B-film og elsker at se virkelig dårlige film, for at se om der skulle være et guldkorn til den næste bog.

Hvis man selv er vild med gys og omkring 10-11 år, så kender man måske youtuberen ’Tænkehatten’ der fortæller uhyggelige vandrehistorier. Michael har lavet (indtil videre) 5 bøger hvor man kan læse vandrehistorierne. En bog svarer til en historie, og man kan jo læse bogen først og se videoen bagefter.

I 2017 blev Michaels bog ’Klovn’ kåret som årets bedste gyser til børn af Gladsaxe Bibliotekerne. Og den er også virkelig uhyggelig. Her får man masser af action, blod og dræberklovne! Den er for alle 11+ år og voksne kan sagtens læse med.

De nye projekter

Michael har gang i flere projekter. Og et af dem er en historie på fire bind, som han har lavet i samarbejde med youtuberen Vercinger! Det er serien ’Battle Royal’ der foregår i en dystopisk verden, hvor der hver sæson udkæmpes en overlevelseskamp på Orø. 100 børn kastet ud på øen og skal overleve en kamp til døden. Den første bog udkommer d. 30. oktober, så den glæder vi os til at læse!

Det er ikke den eneste bog, der er på vej fra Michael. I november kommer hans første bog der IKKE er en gyser. Det er en bog lavet i samarbejde med youtuberen ComKean og det er en billedbog. Så noget helt andet end det som Michael plejer at lave. Det er en bog om ComKeans kat Simba, der går på eventyr i den store verden. Den hedder ’Simbas farlige rejse’ og den ser rigtig flot ud.

Så hvis man er til gys og gru, så er der ingen vej udenom Michael Kamp. Grib en af hans bøger, læs den når det er blevet mørkt udenfor og gys!

 

Kilder: michaelkamp.dk, fortællingen.dk, Dagbladet Roskilde