Henriette anbefaler

Af Anna
29.06.20
Bibliotekar Henriette anbefaler børnebøger.

Max ser en tyv. Marie Duedahl

Max og far er i supermarkedet. Max vil gerne have is, men far siger nej. Max ser en tyv! Butikken giver ham en belønning for at afsløre tyven. Nu vil far også have is. Marie Duedahls bøger om Max er rigtig gode til den meget tidlige læsning. De er lydrette og fyldt med humor og sjove billeder som også hjælper med at forstå teksten. Hvis man vil have en endnu lettere bog er "Max to bogstaver lydret"-serien rigtig god.

Myntes dagbog: Ingen venner, hvad nu? StineStregen

Med forældre af 99 procent spelt, nærmest ingen venner og ingen smartphone er det en anelse op ad bakke for Mynte. Men så starter en polsk pige i klassen. Hun kan ikke tale dansk, men hun elsker at tegne ligesom Mynte.

Der er kommet to bind i serien om Mynte. De er fyldt med humor og sjove tegninger som understøtter og letter læsningen. De er gode til piger fra 10 år.

Find Tom i en anden tid. Fatti Burke

De skønne findebøger om Tom er fantastiske til nysgerrige og videbegærlige børn fra 5 år. Tag med på eventyr i det gamle Egypten eller det gamle Rom. Mens du leder efter Tom, katten Pyrus og den tidsrejsende bedstemor som bragte dem dertil lærer du også en masse om de gamle kulturer.

Har du mens eller hvad?

Ida på 11 år får menstruation som den første i klassen. Hun synes ikke om det, og det bliver ekstra pinligt da drengene opdager det. Bogen er god til piger fra 10 år som er opdaget af kroppens forandringer, og den er ekstra god fordi den behandler tabuet der er omkring menstruation. En god fagbog om emnet, til samme aldersgruppe, er ”Menstruation” af Annelie Drewsen.

Historien om Titanic: en billedbog

En helt ny og rigtig flot bog om Titanic som til stadighed fascinerer både børn og voksne. Den er fyldt med billeder, tegninger og spændende facts om byggeriet, skibets indretning, hvilke skibe der modtog nødsignalet og meget andet. Her er til lang tids underholdning for børn mellem 6 og 12 år.