Historier om Danmark på biblioteket
Historier om Danmark

Danmarkshistorien på biblioteket

Af Erla
20.04.17
Gå på skattejagt i danmarkshistorien og bliv klogere

Historien rykker ind på bibliotekerne i uge 18 og 19. Med DRs store søndagssatsning om danmarkshistorien er vikinger og mosefund blevet samtaleemner. Nu følger bibliotekerne trop og sætter fokus på Danmarks tidlige historie. Find bøger med fakta om både oldtid, vikinger og runer i vores udstillinger og hent inspiration til historisk romanlæsning om både stenaldersamfund, Odin og Thor og Danmarks første konger.

Skattejagt i Danmarkshistorien
For børn og barnlige sjæle er der skattejagt med quiz om danmarkshistorien på bibliotekerne i Nykøbing, Asnæs og Vig fra d. 24. april til d. 13. maj. Deltagerne i skattejagten har mulighed for at få en flot plakat med hjem og samtidig deltage i lodtrækningen om et eksemplar af den meget populære og flotte bog ”Sigurd fortæller Danmarkshistorier” af Sigurd Barrett. Vi trækker lod blandt alle deltagere d. 15. maj, og vinderen får direkte besked. 

Et tværgående samarbejde
Bibliotekernes arbejde med danmarkshistorien er en del af et nationalt temasamarbejde, hvor op imod 90 biblioteker et gået sammen om at udarbejde en kampagne til et specifikt tema. Tanker er, at når mange biblioteker går sammen, får de i fællesskab en stærkere stemme i den offentlige debat. Samtidig er temasamarbejdet en del af et tværgående samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, DR og Nationalmuseet.