Forny dine lån

Forny fra din lånerstatus på hjemmesiden, i appen Biblioteket eller kontakt os.
Hvis ikke der er andre, der står i kø, kan du forny dine lån 5 gange.

Vilkår for fornyelse af lån

Icon Description

Dine lån kan kun fornyes et begrænset antal gange. Forny derfor først, når lånetiden er ved at udløbe, og kun det materiale som er ved at udløbe.

Hvis det er et lån fra et andet bibliotek, bliver det fornyet med forbehold og du kan komme ud for, at du får besked om, at det ikke kan fornyes alligevel. Hvis det sker, får du 7 dage til at aflevere materialet.
For at undgå kortere lånetid på fjernlån, så bør du derfor vente med at forny dine fjernån indtil du har 7 dage tilbage af lånetiden

Fornyelse på odsbib.dk

Icon Description

Du har mulighed for at forny et lån 5 gange. Hvis du får brug for endnu en låneperiode, bliver du nødt til at aflevere materialet på dit lokale bibliotek, hvorefter du kan låne det på ny.

Hvis lånetiden for de materialer, du har lånt, bliver overskredet, vil du blive pålagt et gebyr. Når man fornyer sine bøger, er det altid med risiko for, at ikke alt kan fornyes. I fald lån er overskredet, får man ét gebyr på fornyelsesdagen og et eller flere gebyrer, når man afleverer det lån, som ikke kunne fornyes, medmindre man afleverer de bøger, der ikke kan fornyes, samme dag, som man fornyr - og de har samme afleveringsdato som det, der er blevet fornyet.

Husk at du også kan bruge vores app "Biblioteket" til at forny dine lån på farten.

Sådan gør du:

  1. Log ind på odsbib.dk for at få se din lånerstatus
  2. Klik på din bruger øverst i højre hjørne og gå til "Lån". Herefter kommer du til en oversigt over, hvad du har lånt på biblioteket. Øverst ser du eventuelle lån, som har overskredet seneste afleveringsdato, og derefter følger resten af dine lån
  3. Vælg det lån du ønsker at forny 
  4. Vælg "Forny alle" eller "Forny valgte"

Fornyelse i appen Biblioteket

Icon Description

Vælg ”Min side” i bunden og klik derefter på ”Lån”.

I øverste højre hjørne skal du nu klikke på den runde knap med tre prikker og vælge ”Forny flere lån”. Dine lån vises nu med små bokse. Hvis det er muligt at forny et materiale, kan du klikke og sætte et flueben i boksen ud for det. Når du har markeret alt du vil forny klikker du på ”Forny” i bunden.

Hvis materialet ikke kan fornys

Icon Description

Hvis du ikke kan forny et materiale, vil du få vist en gul bjælke med titlen "Materialet kan ikke fornys". Det betyder oftest, at der står andre brugere i kø, eller at du allerede har fornyet dit materiale fem gange. 

Hvis lånetiden for de materialer, du har lånt, bliver overskredet, vil du blive pålagt et gebyr (for voksne). Når man fornyer sine bøger, er det altid med risiko for, at ikke alt kan fornyes. I fald lån er overskredet, får man ét gebyr på fornyelsesdagen og et eller flere gebyrer, når man afleverer det lån, som ikke kunne fornyes, medmindre man afleverer de bøger, der ikke kan fornyes, samme dag, som man fornyr - og de har samme afleveringsdato som det, der er blevet fornyet.

Særligt ved fjernlån

Icon Description

Biblioteket, der ejer materialet, kan vælge at hjemkalde, hvis materialet er reserveret af anden låner.
Hvis det sker, vil du modtage en mail med en ny afleveringsdato.
Et fjernlån, som er lånt på et af Odsherreds Biblioteker, skal du altid aflevere på et af Odsherreds Biblioteker.