Portræt maj my humaidan

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Litteratur

UDSOLGT - Ærø Manifestet - længslen efter et meningsfuldt familieliv

03.04.24
Hvad er egentlig meningen? Det spørgsmål stiller Maj My Humaidan sig selv, når presset om at skulle være på en bestemt måde eller leve op til nogle udefrakommende mål rammer hende eller hendes børn.

For hvad er egentlig meningen med at skynde sig, hvis man så går glip af det hele undervejs? Hvad er meningen med at blive selvkørende som treårig, hvis man af netop samme grund ender med at bruge de næste årtier på at længes efter fællesskab?

Maj My føler en splittelse og undren ved den måde, vores samfund er indrettet på, hvor op mod halvdelen af alle danskere fortryder deres levevis, ligesom klimaet fortsat råber på omtanke. Mange af de forventninger, vi har til os selv og vores børn, er konstruerede og vanvittigt svære at leve op til. Vi presser os selv og vores børn ned i skabeloner, som ikke passer til hele mennesker; kapper en hæl og klipper en tå for at få det hele til at glide lidt nemmere, alt imens noget trykker indeni, og en stemme hvisker: Er det her virkelig meningen med livet?

Men hvad skal fx den enlige forsørger i byen stille op, når det ikke er en mulighed at flytte væk og blive selvforsynende?

 Ærø Manifestet giver også et bud på det meningsfulde liv i light-udgaven. Det er ikke en nødvendighed at klippe alle bånd, købe en bondegård og tage børnene ud af børnehaven. Der er mange måder at leve et meningsfyldt liv på, og små ændringer kan skabe stor forandring.

Materialer