Smagens rolle i den grønne omstilling

Grøntsager
Foto : Jonas Drotner Mouritsen
Professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation Ole G. Mouritsen giver konkrete forslag og lette opskrifter, der fremhæver de grønne råvarer smag.
Date
31 marts 2025
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Adgang: 50 DKK
I samarbejde med
LOF, Odsherred
Adresse

Vesterbro Torv 4
4500 Nykøbing Sjælland
Danmark

Vi skal spise mindre kød og mere grønt både for sundhedens skyld, men nu også for klimaets skyld og i bæredygtighedens navn. Problemet er 'bare,' at det grønne mangler de grundsmage, især sød og umami, vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Så spørgsmålet er derfor, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan holde ud at spise mere og mere forskelligt grønt. Som svar herpå kommer Ole med et par konkrete forslag og opskrifter, som alle nemt kan praktisere i eget køkken. Det drejer sig om smag, og foredraget vil selvfølgelig være ledsaget af en række smagsprøver.

Professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation Ole G. Mouritsen dykker ned i videnskaben bag smag som drivkraft i den grønne omstilling. For både sundhedens og klimaets skyld bør vi spise mindre kød og mere grønt. Men grønne råvarer mangler ofte de grundsmage, særligt sødme og umami, som vi naturligt evolutionært set tiltrækkes af. Ole giver konkrete forslag og lette opskrifter, der fremhæver de grønne råvarer smag.

VI ER KLAR TIL MICHELIN-UDDELING I 2025!
Vi stiller skarpt på fødevarer, smag og madvaner og er med til at fejre gastronomisk folkefest i Odsherred. I den forbindelse arrangerer vi en række forskillge arrangementer, der inviterer fødevarer ind på alle mulige spændende måder.

Foredraget arrangeres i samarbejde med LOF/Odsherred.