Mitid logo

Hjælp til MitID

Af Nete
12.01.22
MitID erstatter NemID i starten af 2022. De fleste vil selv kunne oprette og installere MitID uden problemer, men nogle kan opleve udfordringer. Nedenfor kan du se vejledninger til, hvordan du kommer i gang med MitID - og se, hvordan du kan få personlig hjælp, hvis du skulle have behov for det.

På mitID.dk kan du læse mere om, hvad MitID er, og hvorfor du skal have det. Her finder du også en række videoinstruktioner, som kan være gode at se, hvis du er i tvivl om hvordan du får MitID-app'en eller finder et alternativ til den digitale løsning. Vi har samlet de vigtigste videoer her på siden, så du nemt og overskueligt kan se dem igennem. 

Vigtigt at vide

Det er din bank der fortæller dig, hvornår du skal skifte til MitID. Du skal altså ikke skifte til MitID, før du modtager en besked fra din bank. 

Fordi det er banken som igangsætter dit skift til MitID er det som udgangspunkt dem du skal spørge, hvis du har problemer eller tvivl. Du kan også ringe direkte til den nyoprettede MitID-hotline på tlf: +45 33 98 00 10. 

Sådan får du MitID-app'en

MitID-app'en er den nemme og praktiske løsning for dig, som har en smartphone eller en tablet. Se i videoen, hvordan du får en MitID-app. 

Problemer med at bruge app'en? Så kan du finde endnu mere hjælp og vejledning lige her: https://www.mitid.dk/hjaelp/hjaelpeunivers/mitid-vejledninger/

Sådan får du MitID kodeviser eller kodeoplæser

Hvis du eller din pårørende ikke har adgang til eller ikke kan bruge MitID-app'en, skal du/de i stedet have en kodeviser eller kodeoplæser. Se i videoen, hvordan man får en kodeviser eller kodeoplæser. 

Ældre Sagens IT-café hjælper med MitID

Der er kaffe på kanden og hjælp til MitID hos Ældre Sagens IT-café som holder til på biblioteket to gange om ugen fra 10 til 12 og i Aktivtetscenteret Møllevej 7 i Vig tirsdag i lige uger fra 9-11.

Der er åbent for alle, uanset alder. 

Hvis du eller én af dine nærmeste har brug for lidt ekstra hjælp til at få oprettet MitID, så besøg Ældre Sagens IT-café som holder til i Aksen i Asnæs hver torsdag fra 10-12 og i Aktivitetscentret i Nykøbing hver fredag, også fra 10-12. Ældresagens IT-café har også åbent tirsdag i lige uger fra 9-11 i Aktivitetscentret i Vig (Møllevej 7). 

For nogle kan det være svært at downloade og bruge MitID-appen eller finde ud af at bestille en kodeviser. De fleste problemer kan dog løses med lidt hjælp og vejledning, og det kan du eller din pårørende få i IT-caféen, hvor personalet sidder klar til at hjælpe under uformelle og afslappede rammer.

Til Ældre Sagens IT-café kan du blandt andet få hjælp til:

  • at downloade MitID-appen
  • at finde ud af, hvordan du bruger appen til fx netbank og borger.dk
  • at bestille en kodeviser eller en kodeoplæser

Husk at medbringe dit nøglekort (dit NemID) og enten smartphone eller tablet, når du dukker op til Ældre Sagens IT-café. 

Har du brug for personlig hjælp? Så bestil tid hos Borgerservice

Hvis du har brug for særlig hjælp er det også muligt at bestille en tid til hjælp i Borgerservice. Du kan bestille en tid hos Borgerservice her.