COVID-19 info til foreninger der bruger Kulturhusene

Af Nete
27.10.20
VIGTIGT: Under den midlertidige nedlukning har Odsherred Kommune lukket ned for alle indendørs foreningsaktiviteter. Derfor er vores kulturhuse lukkede for forenings- og aktivitetsbrug til og med den 28. februar.

I kølvandet på Regeringens skærpede restriktioner i forbindelse med COVID-19 er der kommet nye retningslinjer for foreningsaktiviteter. Disse retningslinjer gør sig også gældende for foreningsaktiviteter i BOKs kulturhuse. Hvis du er i tvivl om retningslinjer og anbefalinger, kan du få et overblik her. 

Brug af mundbind

Der er der krav om brug af mundbind, når man befinder sig på biblioteket eller bevæger sig rundt i BOKs bygninger. Kravet gælder også for medlemmer af foreninger, der går igennem bygningen på vej til en aktivitet. 

Mundbindskravet er ikke gældende, når man har fundet sin plads og sidder ned. Til gengæld er det vigtigt, at I som forening sørger for, at afstandskravet på minimum én meter bliver overholdt. 

Forsamlingsloft på maksimum 5 personer

Voksne på over 21 år må ikke deltage i arrangementer eller forsamlinger med mere end 5 til stede. Det betyder med andre ord, at I ikke må være mere end 10 til arrangementer som skak, bridge, IT og alle de mange andre foreningsaktiviteter, som foregår hver dag i vores kulturhuse. Vi ved godt, at dette er besværligt for mange af jer, og håber at I vil kunne finde midlertidige løsninger på logistikken i jeres aktiviteter så længe forsamlingsloftet er i kraft. 

Der er ingen ændringer i det store forsamlingsloft for arrangementer med siddende deltagere med faste pladser i retning mod en scene, bane eller lignende. Her må i stadig være maks 50 i Pakhuset og 60 i Aksen. Det betyder, at planlagte koncerter og lignende stadig kan afvikles, dog med retningslinjerne for afstand, afspritning og brug af mundbind for øje. 

Vi ser frem til, at vi igen kan afvikle arrangementer og aktiviteter, som vi plejer - og indtil da må vi alle gøre vores bedste for at overholde retningslinjerne og passe godt på hinanden. 

Er du i tvivl om noget?

Så kan du læse endnu mere på Odsherreds Kommunes hjemmeside, hvor de skriver om foreningsliv i en Corona-tid. Læs kommunens retningslinjer for foreningsliv her