Grafik om coronapas

Nye regler for coronapas på biblioteket

Af Nete
21.05.21
Fra fredag den 21. maj er der nye regler for coronapas på biblioteket. Du skal stadig have et gyldigt coronapas for at gå på bibloteket - men frem for at skulle vise passet i døren, skal du nu kunne fremvise det ved stikprøvekontrol.

Du skal altså stadig have et gyldigt coronapas, når du går på biblioteket. Et gyldigt coronapas er:

  • Et negativt svar fra en antigentest (enten en hurtigtest via næsepodning eller en PCR-test via podning i halsen). Testsvaret skal være under 72 timer gammelt
  • Et vaccinebevis som dokumenterer, at du fik dit første stik mod COVID-19 for 14 dage eller mere siden
  • Et bevis på, at du tidligere har været smittet med COVID-19. Her skal du kunne vise et positivt testresultat, som er mellem 14 og 180 dage gammelt. Er resultatet nyere eller ældre, er det ikke gyldigt som coronapas. 

Læs mere om coronapasset her. 

Stikprøvekontrol af coronapas

Hvor du før skulle vise coronapasset ved indgangen til biblioteket gælder det nu, at du blot skal have coronapas klar til at kunne vise, når bibliotekspersonalet laver den daglige stikprøve-kontrol. Det gælder både for bibliotekerne i Nykøbing og Asnæs.

Følger du ikke retningslinjerne, vil du blive bedt om at forlade biblioteket.

Vi siger mange tak for den gode stemning og samarbejdsvilje blandt vores besøgende, som vi indtil nu har oplevet i forbindelse med fremvisning af coronpas på biblioteket - og håber at den vil fortsætte, når vi nu overgår til stikprøvekontrol. 

De selvbetjente filialer er fortsat lukkede

De selvbetjente filialer i Vig, Rørvig, Egebjerg, Hørve og på Odden er fortsat lukket. Vi melder ud, så snart filialerne kan åbnes op igen.