LÆSERNES BOGPRIS 2018

Af Anna
12.03.18
Stem nu - afstemningen slutter den 7. april.

Stem her

De ti nominerede er:

• Naja Marie Aidt: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage(Gyldendal)
Naja Marie Aidts søn Carl blev kun 25 år. I den meget personlige og dog almene bog deler hun Carl og sit tab af ham.

• Sara Omar: Dødevaskeren (Politikens Forlag)
En romandebut af de sjældne. Et indblik i hvordan dagligdagen ser ud i en muslimsk kvindefornedrende voldskultur.

• Vita Andersen: Indigo (Rosinante)
I »Indigo« er den barske barndom, der har farvet Vita Andersens forfatterskab, i centrum. En undersøgelse af, hvor meget fortiden påvirker nutiden.

• Caroline Albertine Minor: Velsignelser (Rosinante)
»At vågne op er bare savnet, der begynder forfra, hårdere,« hedder det et sted i Caroline Albertine Minors »Velsignelser«. De syv lavmælte noveller kredser om sorgen, tabet og kærligheden.

• Kaare Dybvad Bek: De lærdes tyranni (People’sPress)
Den danske drøm har spillet fallit. Åbne døre på universiteterne har ikke skabt lighed, tværtimod er uddannelsessystemet selv blevet en kilde til ulighed. En uortodoks bog om et højaktuelt emne.

• Svend Åge Madsen: Af den anden verden (Gyldendal)
Endnu en ambitiøs roman i et stort forfatterskab, hvor der aldrig har været langt imellem eksperimenterne, udfordringerne og de fantastiske indfald. En foruroligende størrelse i den viltre science fiction-tradition.

• Thomas Bredsdorff: Tøsne og Forsytia (Gyldendal)
Er et menneske, der ikke længere kan huske, stadig et menneske? En bog om Thomas Bredsdorffs hustru, Lene, der blev ramt af Alzheimers, men også et filosofisk skrift om, hvad et menneske egentlig består af.

• Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden (Lindhardt og Ringhof)
En historisk spændingsroman foldet ud over 464 gennemresearchede sider. Omdrejningspunktet er atomvåbenkapløbet efter Anden Verdenskrig, og vi følger blandt andre Niels Bohr og hans assistent David Adler.

• Ritt Bjerregaard: Valgt – erindringer II (Politikens Forlag)
Ritt Bjerregaards foreløbig to erindringsbøger sammenvæver kvindehistorie, politisk historie, velfærdshistorie og danmarkshistorie og er samtidig et selvportræt af et usædvanligt menneske.

• Maren Uthaug: Hvor der er fugle (Lindhardt og Ringhof)
Atmosfæren er dyster, men typisk for Maren Uthaug er der også små humoristiske situationer og barokke indslag. Romanen kredser om det at leve tæt med hinanden i en familie og alligevel være fremmede over for hinanden.

Stem på din favorit her

Materialer