Så er det med at stille sig i kø til et nyt tilbud, de herrer. Billede:Unsplash
Så er det med at stille sig i kø til et nyt tilbud, de herrer. Billede:Unsplash

Herreklubben - læsekreds for mænd

Af Erla
13.08.20
Vi søger læseglade mænd, der har lyst til at dele deres læseoplevelser i læsekredsen "Herreklubben".

Vi mødes 8 tirsdage fra september til april : 1. september - 29.september - 20. oktober - 17. november - 5. januar (AFLYST) - 2.februar (AFLYST) - 2. marts (AFLYST) - 6. april (AFLYST). På Nykøbing Bibliotek kl. 19

Stort set alle læsekredse med tilknytning til bibliotekerne består udelukkende af kvinder. Herlige læsende kvinder vel at mærke, men ikke desto mindre kvinder. Det vil vi gerne udfordre –Vi tænker, at der må være mænd derude, der har lyst til at tale om de bøger de læser…
Rundt om i landet er der begyndt at dukke læsekredse udelukkende for mænd op og vi vil selvfølgelig tilbyde det i Odsherred også. Så nu leder vi efter jer mænd, som måske er forskellige steder i livet med forskellige baggrunde, men med en fælles interesse for god litteratur og en stor læselyst.
Skriv til os, så vi kan komme i gang med de gode snakke om bøgerne, og de gode læseoplevelse. 

Vi tager udgangspunkt i anmelderroste bøger, som ikke nødvendigvis blev bestsellere. 
Lad os mødes om noget lækkert tænkelitteratur med fare for at blive en lille smule klogere.  

Vi mødes 8 tirsdage fra september til april. Vi har lagt ud med at finde titler til alle mødegange, men skulle der være en titel I bliver enige om, at I bare VIL læse, så kan vi ændre i programmet.

Første bog til diskussion bliver John Williams roman Stoner, der i 2014 fik et kæmpe comeback efter at have levet et overset liv i over 50 år. Romanen beskriver en mands stilfærdige liv som universitetsunderviser, ægtemand og far, men rummer masser af spænding og store følelser til trods for det lavmælte førstehåndsindtryk. Vi håber på spændende samtaler og betragtninger om livet, kærligheden, litteraturen og magt mellem mennesker.

Skulle interessen for Herreklubben være særlig stor i den sydlige del af kommunen, så opretter vi gerne en Herreklub på Asnæs bibliotek også.

I bliver ikke helt fri for kvinder, da de to kulturformidlere, der vil føre jer gennem de 8 aftner er Silke Weitling og Mette Mathiasen- men bare rolig, vi anbefaler altid litteratur til alle der vil læse. 

De andre titler vi har planlagt at læse er: 
Philip Roth: Komplottet mod Amerika (2006)
Kristian Bang Foss: Frank vender hjem (2019)
Tomas Espedal: Elsken (2019)
Kjell Westö; Den svovlgule himmel (2017)
Morten Pape: Guds bedste børn (2018)
Thomas Hettche: Påfugleøen (2017)
Bjørn Poulsen: Opkald fra mælkevejen (2020) 

Skriv til anbwe@odsherred.dk hvis du vil være med 

Materialer