Harry Potter: Wizards Unite på biblioteket

04.07.19
Er du lige så begejstret for det nye spil Harry Potter: Wizards Unite, som vi er? Så vil du sikkert blive glad for alle de muligheder, der er på biblioteket.

For et par uger siden blev mobilspillet ”Harry Potter: Wizards Unite” tilgængeligt i Danmark. Noget som mange Harry Potter fans har ventet på med længsel.

Men hvad er det for noget? De fleste kan nok huske Pokémon Go og alle de mennesker, der gik rundt med næsen i deres mobiltelefoner i jagten på Pokémons. Nu har udvikleren af Pokémon Go, Niantic, Inc. lanceret et nyt virtuelt augmented reality spil. Denne gang er det Harry Potters univers, der står for tur. Et augmented reality-spil blander virkeligheden med spillets verden og forkortes ofte AR.

I stedet for at gå rundt og lede efter Pokémons er det nu muligt at gå rundt i den virkelige verden og kaste magi for at befri Hogwarts elever, magiske dyr og andre magiske genstande. Disse personer, dyr og genstande kaldes ’Finderier’ og skal sendes tilbage til den magiske verden, inden mugglerne opdager dem. Det er dit job som magiker at klare dette, og da det er et AR-spil, kan du se de magiske genstande gennem kameraet på din telefon, så de fremstår som en del af din egen verden. 

Masser af Wizard Unite på biblioteket!
For at sende finderierne tilbage skal du bruge ’besværgelsesenergi’, og med din finger som tryllestav kan du tegne forskellige mønstre, som fungerer som besværgelser. For at få besværgelsesenergi, skal du besøge en ’Kro’. Og heldigvis har vi ikke mindre end fem omkring vores bibliotek i Nykøbing og en enkelt ved biblioteket i Asnæs. Så mangler du energi, så tag en god stol og sæt dig, mens du fylder op her hos os. 

Derudover kan du i spillet lave dine egne trylledrikke. De kan give dig bedre præcision, helbrede medspillere (og dig selv) og give andre fordele. For at lave en trylledrik skal du samle ingredienser, som du ser på din vej, når du ser på skærmen, mens du går rundt. Men der er også ’Drivhuse’, hvor du kan samle og selv plante frø, hvis du har fundet nogle. Vores bibliotek i Nykøbing er et drivhus, så har du sået et frø og skal vente på at høste det, er du velkommen til at sidde her og hygge dig imens. 

Du kan eventuelt kæmpe lidt i ’Fæstningen’. Fæstninger er en tredje meget vigtig ting i spillet. Her kan du kæmpe mod stærke væsner alene og sammen med andre spillere. Disse kampe giver dig uundværlige pergament og bøger, som du skal bruge for at stige i level. Når du er på biblioteket i Nykøbing, kan du nå en fæstning, og hvis du er heldig, er her andre spillere, så I sammen kan kæmpe mod stærke væsner, du ikke kan klare alene. I biblioteket i Asnæs er det også muligt at nå en fæstning.

Bliv venner med andre spillere
Du kan blive venner med andre spillere i hele verdenen ved at dele din vennekode. Det har endnu ingen funktion, men i Pokemon Go kan man sende gaver og på den måde få særlige ting, man ellers ikke kan få.

Du skal også samle ’Transitnøgler’, som kan åbne portaler til den magiske verden. Her samler du specielle ting, du ellers ikke kan få og for at åbne disse ’nøgler’ (der ligner små æsker), skal du gå. Det er nemlig din gang, der låser dem op. Dem, hvor du skal gå kortest, skal du gå 2 km for at åbne. Det er altså som med Pokemon Go et spil, hvor du skal ud og bevæge dig.

En anden ting, der ligner Pokemon Go, er placeringen af Fæstninger, Kroer og Drivhuse. De ligger nemlig alle steder, som på den ene eller den anden måde har kulturel værdi. Så hold øje med spillet, når du er ude i verdenen.

For børn og barnlige sjæle med et hjerte, der banker for Harry Potter, må det siges at være sommerens spil. Og vi er flere her på biblioteket, der allerede spiller på livet løs. Men selvom man ikke kender sin Harry Potter kan det stadig være sjovt at stå ansigt til ansigt med en trold, når hunden luftes. Og så er der et helt særligt sammenhold mellem spillerne, som gerne mødes for at køre rundt en hel lørdag for at kæmpe sammen. For ja, der er også mange voksne, der spiller det!

Så få nogle sjove timer med dit barn, bevæg dig og kom endelig ned og besøg os på biblioteket. Vi er et ret godt sted for Wizards-spillere. Og så kan du få vejledning til gode bøger om troldmænd og magiske verdner – også uden for Harry Potter universet.

Masser af Harry Potter-bøger på biblioteket 
Kender du ikke Harry Potter-bøgerne, eller synes du, at de er alt for tykke, så vil vi gerne anbefale dig at læse de nye illustrerede udgaver. Der er indtil videre kommet de tre første bøger. Det er bøger, hvor der er masser af smukke tegninger, og selvom man ikke tror det ved første øjekast, så er de med samme tekst som de oprindelige bøger. Det er bare meget lettere og flottere at læse. Så de er en rigtig god indgang til hele universet. Det er i øvrigt illustratoren Jim Kay, der også står bag illustrationerne til bogen Monster, der står bag illustrationerne til disse bøger.

En anden bog, som fans og nybegyndere vil nyde er bogen ’Harry Potter: en rejse gennem magiens historie’. Her får du en faktabog, der er baseret på en udstilling i British Library. I bogen gengives de magiske genstande fra udstillingen og J.K. Rowlings håndskrevne udkast. Der er masser af baggrundsinformation om bøgerne og magiske tricks, du selv kan lave.

Bogen ’Fantastiske skabninger og hvor de findes’ vil vi også gerne anbefale. Det er den bog, som Harry Potter undervises i og den er utrolig flot illustreret og fuld af små sjove noter.
Vi har naturligvis også en masse andre bøger om både filmene og emner, som du kan studere på Hogwarts. 
Og er du slet ikke til at læse, men skal du på bilferie eller bare sidde og dase i en strandstol, så kan vi varmt anbefale, at du sætter Harry Potter bøgerne i ørene på en af de mange lydbogsapps.