Din adgang til aviser og tiddskrifter
Din adgang til aviser og tiddskrifter

Dine muligheder for at låne og læse artikler

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.01.20
Digital Artikelservice og tjenesten Videnskabelige Artikler er midlertidigt utilgængelig, men der er flere muligheder for at skaffe artikler

Om Digital Artikelservice

Digital Artikelservice digitaliserer artikler fra trykte, danske tidsskrifter. Bestiller du en artikel på bibliotek.dk, får du den inden for 24 timer. Er artiklen allerede digitaliseret, får du den efter få minutter. Digital Artikelservice samt tjenesten Videnskabelige Artikler er midlertidigt utilgængelig, og forventes genåbnet medio 2020.

Du kan bestille artikler på biblioteket som fjernlån. Det vil sige, at du kan bestille den trykte artikel, ligesom du sædvanligvis bestiller bøger på biblioteket. Kan du ikke vente, har du flere andre muligheder.

Brug bibliotekets licenser

BOK abonnerer på Infomedia, RB Digital og pressreader, som giver dig mulighed for at tilgå massevis af avis-, magasin- og tidsskriftartikler.

Infomedia
Når du befinder dig på et af BOKs biblioteker, har du adgang til Infomedia – en stor avisdatabase med artikler i fuldtekst fra en lang række danske aviser. Foruden artikler fra aviser giver Infomedia adgang til artikler fra ca. 500 fagblade og magasiner, bl.a. Alt om data, Illustreret Videnskab og Alt for damerne og Vi unge. Vil du se en liste over alle tidsskrifter og info om, hvor langt de går tilbage? Klik på ”Hjælp” øverst til højre og vælg kildeinfo.

Læs mere om Infomedia

RB Digital
RBdigital giver adgang til ca. 350 hovedsageligt engelsksprogede e-tidsskrifter. Udvalget består af både populære underholdningsmagasiner og fagtidsskrifter – fra The Economist over National Geographic til Cosmopolitan og Rolling Stone.

Læs mere om RBDigital

Pressreader
PressReader giver online adgang til ca. 6150 aviser og tidsskrifter fra mange forskellige lande på flere end 60 forskellige sprog. Af danske aviser ligger der pt. kun Børsen, men er du i udlandet har du adgang til flere danske aviser.

Læs mere om Pressreader

Open Access tidsskrifter

Open Access tidsskrifter er på godt dansk frit tilgængelige tidsskrifter – og der findes en del af den. Danske Open Access tidsskrifter kan som hovedregel fremsøges i bibliotek.dk.

Tidsskrift.dk
Her finder du ca. 150 faglige, videnskabelige- og kulturelle tidsskrifter, der er tilgængelig for alle.

Åbn Tidsskrift.dk

Den danske forskningsdatabase
Indeholder ca. 1 mio. forskningspublikationer. Det er en dansk portal over den danske forskning, de danske forskere og de danske forskningsinstitutioner.

Åbn Den danske forskningsdatabase

Directory of Open Access Journals
Udenlandsk Open Access er sværere tilgængeligt, men en rigtig god kilde er Directory of Open Access Journals (DOAJ) fra Lund Universitet. DOAJ indeholder mere end 14.000 tidsskrifter indeholdende ca. 4,4 mio artikler fra 130 lande.

Åbn Directory of Open Access Journals

 

Kilde: Muligheder for artikler mens Digital Artikelservice er suspenderet. Udgivet 17. december 2019 af Det Kongelige Bibliotek