logo videnskabsaar22

Videnskabsår22

Af Erla
03.05.22
I dette forår vil landets biblioteker skabe nysgerrighed og interesse for naturvidenskab og forskning hos alle familier i Danmark.

En klog mand har engang udtalt, at ”en ekspert er en, der har begået alle de fejltagelser, der er mulige indenfor et meget snævert område”. Manden var Niels Bohr, som har haft en afgørende betydning for den moderne fysiks udvikling samt udvikling af kvantemekanikken. En fremragende fysiker, der på baggrund af sit arbejde modtog en nobelpris i Fysik – Danmarks første, for 100 år siden.

Danmark har igennem tiden haft en lang række fantastiske videnskabsmænd- og kvinder, som har været essentielle for udviklingen på forskellige videnskabelige områder. Videnskab og ikke mindst forskning er vigtig for at forstå, hvorfor verden er som den er. Hvis ikke det var for alle de dygtige videnskabsfolk og forskere, ville vi fx ikke have fået glæde af fiberskopet, brintpillen eller insulinen.

Om Videnskabsår22 

Niels Bohr instituttet er initiativtager til Videnskabsår22, som har til formål at skabe nysgerrighed og interesse for naturvidenskab og forskning hos alle familier i Danmark ved at bringe videnskab i øjenhøjde med danskerne. Anledningen er, at det er hundrede år siden, at Niels Bohr som første dansker modtog Nobelprisen i fysik samtidig med, at FN har udnævnt 2022 som ”International Year of Basic Science and Development”.
Videnskabsår22 ønsker at fremme danskernes interesse og forståelse for videnskab ved formidling af kunstneriske og kulturelle aktiviteter gennem fysiske events som konferencer og udstillinger mv. Ligesom Videnskabsår22 har etableret en hjemmeside, en YouTube kanal, Videns Port app, FB profil og en Instagram profil.

På bibliotekerne i Asnæs og Nykøbing vil du finde en udstilling med bøger og andet oplysende materiale om videnskab. 

 

Se også dokumentaren Niels Bohrs hemmelighed på DRTV.

Materialer