Se gamle film

20.03.20
Brug tiden derhjemme til at dykke ned i gamle film.Der er kommet mange gode muligheder for at se gamle film på nettet. Biblioteket og lokalarkivet giver dig her nogle links, hvor du kan finde film både fra lokalområdet og fra resten af landet. Se også artiklen om gamle billeder.

Danmark på film
"Danmark på film" er en webportal på Det Danske Filminstituts streamingsite Filmcentralen.dk. "Danmark på film" rummer dokumentariske film fra hele landet i perioden 1899-1995. Der er mere end 1000 filmklip fordelt ud over et interaktivt danmarkskort, så du kan finde klip fra byer og egne, du interesserer dig for. Desuden kan du finde film ved at søge på årstal og emneord. Du kan også skrive kommentarer, klippe i filmene, dele dine klip med andre, lægge klip på danmarkskortet og i de fleste tilfælde indlejre klip og film på din egen hjemmeside, facebookside, blog eller andet.

Odsherred Lokalarkivs Youtubekanal
Her kan du finde filmklip fra lokalområdet. Bl.a. fra befrielsen 1945 i Odsherred og Nykøbing Sjælland. Industriliv og skoleliv i Asnæs 1937-1938. Foruden filmklip er der også lydoptagelse med Provst Chr. Petersen, Vig der beretter om befrielsen i Odsherred 1945 samt en billedserie med opsætningen af genforeningstenen på Esterhøj i Høve i 1920.

Odsherreds DNA
På Det Lokale Bibliotek i Vig (Ravnsbjerg 23A, 4560 Vig), som er en fusion mellem bibliotek og lokalarkiv for hele Odsherred, var der i 2016 løbende digitale og fysiske udstillinger med fokus på de forskellige byer og landsbyer i kommunen - i både fortid og nutid. Fra udstillingen om Vig og omegn kan du her se temainterviews med en række lokale ildsjæle, der fortæller om Vig. Temaerne er: De unges Vig – Vig, by eller land? – Hallerne og gymnastikforeningen – Mennesker jeg husker.

Dansk Kulturarv
Dyk ned i din digitaliserede kulturarv. Her kan du finde videoer, billeder og lyd fra den digitaliserede danske kulturarv, som en lang række kulturinstitutioner har stillet til rådighed.