Rampen af Jesper Stein

11.03.21
Bibliotekar Anette holder af den store fortælling og en god krimi

Jesper Stein har skrievet en roman om sin egen familie. Om hvordan hans forældres skilsmisse har præget dem alle, og hvordan alkohol har været vejen ud af problemerne. 
Jesper er søn af Finn og Jytte. De bor i et godt villakvarter i Risskov i AArhus og alr er godt... Finn er gymnasielærer og omkring 1980 får han et forhold til en elev. Han er 53 og eleven er 20. Finn forlader Jesper og Jytte og Jytte tilgiver ham aldrig. Det bliver til ern hård skilsmisse og bitter strid. Striden mærker dem alle, og alkohol bliver midlet til ikke at kunne mærke sig selv.

Jesper Stein får taget en uddannesle og har skiftende kærester, men mærker hele tiden familiestriden som en modspiller i sine forhold. Da han debuterer som forfatter er det ned et voldsomt alkoholmisbrug og det er først da begge forældre er lagt i graven at denne bog kan skrives. 

Bogen viser både at familien er uendelig kærlighed, men at den også kan være en stopklods i ens egen udvikling. Tiden og forældrene er skildret med stor indlevelse og man efterlades heldigvis med håb.