Podcast til din hjerne

25.03.20
Savner du også Livestreamingerne fra Århus Unviersitet? Vi har fundet nogle gode Podcast, som også gør dig klog på mange emner.

Hop med på podcastbøglen.
På siden har vi samlet en liste af rigtig gode podcast hvor du kan få lov at bruge din hjerne. Er du ikke hoppet med endnu, så frygt ikke. Det er super nemt at komme i gang.

Hovedreglen er at du kan altid finde og lytte til podcasts på din computer; alle, der laver podcasts, lægger dem ud på deres hjemmeside, hvor de kan høres via en lille afspiller.  

Endnu nemmere er det at downloade en podcast-app til din smartphone. I app’en kan du abonnere på dine yndlings podcasts, og du får automatisk besked, hver gang der udkommer nye episoder. Bibliotekar Michael Nihøj anbefaler den app der hedder Pocket Casts (Android). Hvis du har en iPhone, kan du bruge Appel’s egen podcastsapp, Podcasts.
 

Rum snak
Tina Ibsen, og journalist Anders Høeg Nissen (13 episoder) ca 40min
I podcast-serien Rumsnak fortæller vi om Danmarks bidrag til rumforskningen og udviklingen af rumteknologi – i håbet om at øge både den generelle viden og den brede interesse for de danske rumaktiviteter.
I serien vil vi med studiefortælling, interviews og raportager komme igennem emner som dansk rumfartshistorie, danske rummissioner, dansk forskning i rummet, Danmarks første astronaut, dansk rumindustri og den danske rumstrategi. 
Find den her https://rumsnak.fireside.fm/episodes  Eller på en af de apps vi har nævnt
 

PODcast – DTU
Forskere tager temperaturen fra DTU´s hverdag (13 episoder) ca 25 min 
Hvad foregår der egentlig på Danmarks Tekniske Universitet? Det kan du blive klogere på ved i DTU Podcast, der laver interviews, reportager og portrætter fra DTU. 
Fint supplement til jer der også er meget interesseret i vores Livestream arrangementer der handler om naturvidenskab fra Aarhus universitet 
Find podcasten her: https://www.dtu.dk/Om-DTU/Nyheder-og-presse/DTU-medier/Podcast     Eller på en af de apps vi har nævnt.
 

Detox Din Hjerne
Morten Elsøe & Anne Gaardmand (34 episoder) ca. 1t 15 min
Detox Din Hjerne er podcasten, der udrenser dit sind for usunde usandheder om sundhed. I hvert afsnit vil stifterne af VaneCoach-uddannelsen, Morten Elsøe og Anne Gaardmand, punktere de myter om ernæring, træning og vægttab.Find den her https://www.mortenelsoe.com/podcasts/detoxdinhjerne Eller på en af de apps vi har nævnt
 

Hjernekassen
Peter Lund Madsen (30+ episoder) ca. 55 min
Peter Lund Madsen får hver uge besøg af eksperter i studiet. Alle emner kan blive belyst – lige fra menneskekroppens tarmflora til ekspeditioner på fremmede planeter. Og værten sørger altid for at binde historierne sammen med sin egen personlige ekspertise inden for hjernen. Find podcasten her https://www.dr.dk/radio/p1/hjernekassen-pa-p1   Eller på en af de apps vi har nævnt
 

Brinkmann Briks
Sven Brikmann (episoder 30+) ca. 55min 
Vi mennesker er mystiske, mærkelige og forunderlige størrelser. Som professor i psykologi har jeg med undren og nysgerrighed undersøgt, hvorfor vi gør som vi gør. I Brinkmanns briks zoomer jeg ind på tidens herskende tendenser og idéer. Er jeg god nok? 
Find Podcasten her https://www.dr.dk/radio/p1/brinkmanns-briks  Eller på en af de apps vi har nævnt
 

Weekendavisen Podcast- 24 spørgsmål til professoren
Lone Frank (episoder 30+) ca. 40 min 
I ”24 Spørgsmål til Professoren” inviterer videnskabsjournalist, ph.d. Lone Frank hver uge en dansk forsker i studiet til samtale og videnskabelig debat, der går helt til kanten.
Find Podcasten her https://www.weekendavisen.dk/24sporgsmaal  Eller på en af de apps vi har nævnt 
 

Transformator
Teknologiens Mediehus (Episoder 30+) ca. 30 min
Podcasten sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab, og vi analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.
Find Podcasten her https://transformator.fireside.fm/episodes  Eller på en af de apps vi har nævnt
 

Supertanker
DR (episode 30+) ca. 1 time
Supertanker på P1 giver filosofisk perspektiv på emner, som de fleste af os kender fra vores eget liv og alle de store emner som svæver over os alle sammen. 
Find Podcasten her https://www.dr.dk/radio/p1/supertanker  Eller på en af de apps vi har nævnt