Billed af gamle aviser
Mediestream

Nu er der - igen - fri adgang til 6 millioner danske avissider

Af Erla
07.01.21
Det Kgl. Bibliotek har nu igen åbnet for online adgang hjemmefra til 67 digitaliserede aviser. Det drejer sig om bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende, Fyns Venstreblad og mange andre. I alt mere end seks millioner avissider.

Henover julen har Det Kgl. Bibliotek i samarbejde med Dansk Journalistforbund, Danske Medier og Kulturministeriet forhandlet en ny aftale med Copydan Tekst og Node på plads, så der i lighed med under sidste corona-nedlukning nu igen kan tilbydes adgang til de ejerløse aviser i Mediestream hjemmefra, mens folkebibliotekerne er lukkede.

Så det er nu, du har chancen for at bladre i aviserne. For aftalen gælder kun så længe at folkebibliotekerne er lukket ned, og Det Kgl. Bibliotek er forpligtet til at lukke for adgangen, når folkebibliotekerne igen får lov at åbne. 

Ejerløse aviser

Bemærk at der vel at mærke er tale om "de ejerløse aviser", hvilket vil sige aviser, der for længst er gået ind, og ikke længere eksisterer. Men selvom aviserne ikke udkommer længere, er indholdet i de udgivne aviser stadig dækket af ophavsret.
Ikke alle scanninger er lige vellykkede. Det er maskinelt arbejde, og der vil være utydelige scanninger.

Læs f. eks. denne artikel fra dagbladet Aktuelt om Odsherred, dets spøgelser, trolde, middelalderborg og skønne natur.
 

Klik på selve artiklen for at læse den.

Artikel fra dagbladet Aktuel om Odsherred