Jens

Jens anbefaler

08.06.21
Jens anbefaler rockgruppen Free

Jens er både bibliotekar og medlem af kulturgruppen, hvor han er med til at planlægge og afvikle diverse kulturarrangementer. Derudover er det også Jens, som har ansvaret for mediehjørnet på Nykøbing Bibliotek, hvor du blandt andet finder et hav af musik og gode film. 

Free var en britisk rockgruppe bestående af Paul Rodgers (sang), Paul Kossoff (Guitar), Andy Fraser (Bas) og Simon Kirke (trommer). Bandet slog igennem i 1968 med albummet ”Tons of sobs” og blev hurtigt anerkendt og populært med sin tunge og velspillede bluesrock. Blandt de øvrige albums, som bandet udgav kan også anbefales ”Fire and water” fra 1970, der rummede vel nok bandets største singlesucces ”Allright now”, der var med til at sikre bandet et sæt på Isle of Wight Festival i 1970.

Efter guitaristen Paul Kossoffs død fortsatte bandet nogle år med ny besætning uden den store succes. Sangeren Paul Rodgers og trommeslageren Simon Kirke slog sig derfor sammen med guitaristen Mick Ralphs (ex. Mott the Hoople) og bassisten Boz Burrell (ex. King Crimson) og dannede Bad Company, der sammen med Led Zeppelin blev en af 1970ernes største album- og koncertsuccesser i USA og Europa.