Hej november

Af Nete
05.11.20
”Mørk er november og løvfaldet slut, vandet begynder at fryse, lyset fra solen og blomsterne brudt - da må vort hjerte selv lyse. Synge vil vi, legen er magt, mer end beregning, forstand og foragt værn mod det sorte og tomme. Om der svæver dødelig dræ, vil vi dog elske - og plante et træ: frugter kan uspået komme.”

Sådan skrev digteren Thorkild Bjørnvig i 1959, og den populære sang er på mange måder utrolig aktuel i dag. Ikke nok med at vi går ind i november med al dens mørke og kulde, så går vi også ind i en måned, hvor corona-bekymringerne stadig hænger over hovedet på os.

Og når der ikke lige foreløbig er udsigt til lysere tider, så må, som Bjørnvig skriver, vi selv skabe lys og glæde i vores hverdag. Synge kan vi måske ikke – i hvert fald ikke med under to meters afstand – men så er der heldigvis mange andre måder at lukke glæden ind på.

Vi håber, at vi hos BOK med vores mange kultur- og bibliotekstilbud kan være med til at hjælpe dig med at favne den mørke novembers komme, give slip på bekymringerne og give dig selv lov til at lege lidt – præcis som den livskloge Bjørnvig anbefaler.

Hvis du har brug for inspiration, kan du nedenfor se en oversigt over den kommende måneds arrangementer – samt forslag til litteratur, som på forskellige måder kan bringe dit indre legebarn frem og sætte gang i fantasien. 

Materialer