Beskåret billede af bibliotekar Erla

Erlas anbefalinger

Af Nete
25.01.21
Bibliotekar Erla er fra Island, og så underviser hun i yoga. Det bærer hendes lydanbefalinger præg af - læs og find dem her.

"The Journey" af Niels Eje

Når jeg underviser i yoga, afsluttes hver time med et mere beroligende stykke musik, og her er det især ét værk, jeg vender tilbage til: "The Journey" af Niels Eje. 

"The Journey" er en del af serien "Musicure", som er musik, der er komponeret til at virke afstressende og beroligende. Ejes musik anvendes i dag i mange typer af behandlinger og forskningsprojekter.

"The Journey" kan lånes her: https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A24706079

"Heima" af Sigur Rós

"Heima" - koncertfilm med Sigur Rós 

Min længsel til Islands vilde, uforudsigelige, blide, lyse og mørke natur, fyldes hurtigt ud ved lytning til Sigur Rós' musik. "Heima" er en koncertfilm filmet på 16 forskellige lokationer på Island.

Lån "Heima" her: https://odsbib.dk/ting/object/730600-katalog%3A27020585

Soundtracket til "Fanget - en morder iblandt os"

Jeg mærker savnet til gamle venner og bekendte i det gamle kærlighedsdigt ”Vor i Vaglaskógi” sunget af bandet ”Kaleo”. Skarpe lyttere vil genkende sangen fra krimiserien ”Fanget – en morder iblandt os”. 2. sæson kan stadig ses på dr.tv, hele serien på Netflix.


Hele soundtracket kan høres her: https://www.youtube.com/watch?v=9Ufd-6DOd8k&list=RD9Ufd-6DOd8k&start_radio=1

Musikken fra serien "Chernobyl"

Komponisten Hildur Guðnadóttir oplevede og optog lyde i det atomkraftværk, der danner rammen om serien ”Chernobyl”, inden hun skrev musik til den. Resultatet er mørkt, melankolsk og sprængfyldt af ren energi.

Musikken kan bestilles: her https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A46946324

Billede fra tv-serien Chernobyl