Jannie anbefaler

"En lystfiskerhistorie" af Jacob Koch Sørensen

12.07.21
Børnebibliotekar Jannie holder af at læse gys, fantasy, skæve biografier og true crime

En skæv fortælling i løjerligt format er nok den bedste beskrivelse af denne bog.
Historien fortælles til Vibse af en meget venlig og lidt insisterende nabokone og bogen er skrevet som sad man med på terrassen og lyttede til historien.
Lystfiskerkonen starter sin fortælling om den dag hun var ude og fiske med sin mand (og sit strikketøj) og de mødte en mand på jagt efter et loch ness uhyre i Skanderborg Sø. Senere finder hun et anker med tøjstumper og et ben dukker også op ved søens bred. Politiet er lidt dorske og virker underligt nok ikke særlig interesserede i at se sagen som andet end et angreb af et søuhyre. Flere forviklinger kommer til og man hives med gennem historien samtidig med at man som Vibse bydes på vand i ”den forfærdelige hede vi har i dag”. Det er et lidt spøjst format, jeg havde en fornemmelse af at det ville gøre sig godt som monolog eller højtlæsning. Fordi der gennem historien popper sidebemærkninger op, som hiver en tilbage som Vibse.
Historien er sjov og underholdende og lever op til sit navn. Det er en fin bog til en sommeraften på terrassen, og har man en der kan lide at lytte så læs den endelig højt. Hvis man er til bøger med meget substans og persongalleri der går i dybden, så spring denne bog over.
Den er som en ægte lystfiskerhistorie uden meget mål andet end en god historie. Og det kan helt klart også noget.