Billede af en computer på et skrivebord.
Foto: Statens Museum for Kunst. Onlinesamlingen SMK Open. Mockup af onlinesamlingen SMK Open – open.smk.dk

Dit helt eget hjemmemuseum

Af Erla
18.12.20
Vi har fundet et udvalg af coronavenlige kunst- og kulturoplevelser, som du kan nyde hjemme fra sofaen.

Dit næste museumsbesøg er kun et par klik væk. Vi har udvalgt 10 digitale kunst- og kulturtilbud, som du kan gå på opdagelse i hjemme fra dagligstuen. For når du ikke kan komme til museet, må museet komme til dig!

Louisiana Channel
Kunstmuseet Louisianas udvalg af videoer om kunst, litteratur, musik, arkitektur og design er uden sidestykke. På kanalen kan du møde de kunstnere og profiler, der gennem årene har været på plakaten på Louisiana i Humlebæk. Af forfattere kan du bl.a. opleve Yahya Hassan, Paul Auster, Suzanne Brøgger, Kim Leine og mange, mange flere. 

ARKEN hjemmefra
ARKEN hjemmefra er kunstmuseet ARKENs digitale museumstilbud. Her kan du lytte til podcasts om kunst, se smukke øjeblikke fanget i billeder på de sociale medier, blive klogere på museets samling på YouTube eller samle inspiration til børneaktiviteter med den finurlige videoserie ‘Os og dyrene’.

SMK – Statens Museum for Kunst
SMK har lanceret en række digitale tilbud til alle, der ikke har mulighed for at besøge det fysiske museum. På museets hjemmeside kan du derfor lytte til podcasts, blive klogere på pandemier i kunsten, komme på digitale omvisninger, udforske tusindvis af kunstværker i museets store samling af digitaliserede værker og meget mere.  

Nationalmuseets webdoks
Nationalmuseets webdoks giver dig et unikt indblik i et konkret historisk nedslag. Du kan bl.a. dykke ned i historien om Christian 4.s svindler-mønt, læse om den kontroversielle tropehjelm og blive klogere på, hvorfor jagten på danefæ gavner dyr og natur. Du kan også ringe til historien og lytte til kendte danskeres erindringer og til julehistorier med Nationalmuseets fortællere.

Skolehistories digitale udstillinger
Skolehistorie er et digitalt museum, og udstillingerne er derfor digitale og tilgængelige for alle. Her kan du se udstillingerne ’Hvor går grænserne? – skolen i genforeningen’ og ’Det gode liv i oldtiden – Oldtiden set med datidens briller i nutidens øjne’. 

Det Kgl. Bibliotek – Mens du venter
Det Kgl. Bibliotek har samlet en masse af bibliotekets digitale indhold, som du kan finde hjemme fra stuen. Hør bl.a. eksperter fortælle om nogle af de mest enestående materialer i Det Kgl. Biblioteks samlinger.

M/S Museet for Søfart – I dybden
På M/S Museet for Søfars hjemmeside kan du gå i dybden med museets udstillinger og genstande. Du kan fx tage på en opdagelsesrejse i et skatkammer af skibsmodeller og skibsportrætter, dykke ned i historien om et 400 år gammelt skibsvrag og læse om den danske søfart under verdenskrigene.

DAC - Dansk Arkitektur Center
Bliv opdateret på alt det fantastiske ved dansk arkitektur på DAC's hjemmeside. Her kan du læse om gammel og ny arkitektur – fra Rosenborg Slot, Christianshavn og Hammershus til Royal Arena, Camp Adventures Skovtårn og Havnebadet på Islands Brygge.

Karen Blixen Museum
Gå på opdagelse på Rungstedlund, Karen Blixens hjem, hjemmefra og oplev, hvor og hvordan en af vores største forfattere levede og arbejdede. Du kan også få et overblik over de vigtigste begivenheder i Karen Blixens liv, dykke ned i arkivet og læse Dy Plambecks artikel om Karen Blixens gravsted.

Europeana
Europeana rummer en stor samling af europæisk kulturarv i form af billeder, bøger, kunstværker, musik og meget andet.