Bliv klogere på Danmarks befrielse

danmarkshistorien.dk gemmer på en stor mængde 'kilder' til Danmarks historie.

Er du f. eks. interesseret i Danmarks befrielse i maj 1945 og tiden derefter, kan du finde en lang række kilder og temaartikler til belysning af perioden. Klik her for at blive klogere på Danmarks befrielse.

Om danmarkshistorien.dk


danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hjemmesiden blev lanceret i maj 2009 og har siden da formidlet forskningsbaseret viden om Danmarks historie udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere primært fra Aarhus Universitet. Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie formidlet af fagfolk.
Hjemmesiden fungerer både som et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Her kan du i øjeblikket finde lidt over 1000 leksikonartikler, ca. 1040 kilder samt et online kursus i danmarkshistorie med både tekst, film og quizzer. Dertil kommer 15 e-bøger, ca. 95 filmklip, 160 lydklip, spil, quizzer, mytedrab, et interaktivt danmarkskort og en tidslinje. 

De første britiske tropper ankommer til Kolding efter befrielsen
De første britiske tropper ankommer til Kolding efter befrielsen. Fra: Frihedsmuseets fotoarkiv
Af Erla
12.05.21