Tiden går og klokken slår

Af Anna
25.08.20
Det er spændende men heller ikke let at lære klokken og forstå, hvad tid er for en underlig størrelse, når man er barn. To bøger hjælper forståelsen på vej.

Villads fra Valby lærer klokken

Lad den velkendte Villads fra Valby hjælpe indlæringen på vej i denne historie om klokken og tiden, der både kan føles lang eller pludselig gå stærkt. Villads kan næsten ikke vente til hans fætter Noa kommer på besøg med sin nye hundehvalp klokken 2. Men der er 7 timer til, siger hans forældre. Selvom Villads går ind på sit værelse og leger lidt, er der alligevel kun gået 5 minutter, så mor lærer Villads om klokken.

Denne historie pakker indlæringen ind i en fængende historie, som gør klokken og tiden lettere at relatere til ens egen hverdag. Billedsiden er herlig og der er rigtig mange sjove ure at kigge på. Dertil er der tegnet urskiver med forskellige klokkeslæt ind i teksten, så barnet kan deltage aktivt og gætte på, hvad klokken nu er.

Nu går jeg, sagde tiden

Tidsbegrebet kan være svært at begribe for børn, og samtidig er begrebet et, der bruges ofte i hverdagen og omtales i forskellige vendinger. I denne følsomme og fine historie får tiden krop og sjæl, når den tilbringer en dag sammen med pigen Lara.

Historien kommer omkring de mange talemåder, hvori termen tid anvendes, fx ”tid er penge”, ”jeg har ikke tid” og ”tidsfordriv” og sætter også fokus på mange måder at bruge eller spilde tiden på. En fin historie om et komplekst begreb med et budskab om at huske at tage vare på tiden, ellers går den bare.

Find flere bøger om tidsbegrebet og at lære klokken herunder.

Materialer