Tegneserier og graphic novels til unge

Af Anna
05.01.23
Vidste du at en graphic novel er et mix mellem en roman og en tegneserie?

I løbet af de seneste par år er der udkommet virkelig mange gode graphic novels til teenagere om det at være ung uanset om det er i vores verden eller en fantasyverden med masser af magi. 

Vi har fundet nogle af de allerbedste frem til jer herunder hvad enten i vil læse på dansk eller engelsk. 

Heartstopper af Oseman

Måske kender du allerede historien om Charlie og Nick fra TikTok eller Netflix, hvor den har været utrolig populær? Charlie og Nick går på samme skole, men kender ikke hinanden, før de kommer i samme klasse. Charlie forelsker sig i Nick, men er følelserne gengældt?

Der er i øvrigt nye bøger på vej inden længe på dansk, som handler om Nick og Charlie, så hold endelig øje med vores hjemmeside og ung-hylderne. 

 

Heartstopper på engelsk

Indimellem kan det også være ret fedt at læse på engelsk og netop nu kan du også læse 'The Heartstopper yearbook', som endnu ikke er udkommet på dansk.  

 
 
 

Menneskemonster af Ringtved og Methi

Den sidste, som blev henrettet ved halshugning i Danmark i 1892, blev Jens Nielsen, som denne graphic novel handler om. Nielsen mente ikke, at det var muligt at ændre sig fra det menneskemonster, som han var blevet til efter en barndom og ungdom præget af vold og anbringelser og svigt. Frygtelig historie, men virkelig velfortalt af Ringtved og med fantastiske mørke illustrationer af Methi.

 

 

Engelske graphic novels

Det er ikke kun 'Heartstopper' som du kan låne med hjem på engelsk. Du kan også låne 'The Dire Days of Willowweep Manor' af Garrity og Baldwin, som handler om Haley, der en dag ser at en ung mand er ved at drukne i en flod. Hun bringer ham til en herregård ved navn Willowweep, hvor der både er et spøgelse, et par brødre og en husholderske - næsten ligesom de gotiske romaner, som Haley er helt vild med at læse. Men der er en ondskab under overfladen og Haley skal finde ud af hvad der sker på Willowweep. 

Materialer